natuurgebied

Tiengemeten

nieuws

De kunst van het schilderen door de ogen van Frans Buissink

Op zaterdag 23 maart vertelt journalist, schrijver (o.a. voor Puur Natuur) en landschapsschilder Frans Buissink op het natuureiland Tiengemeten over de techniek van en zijn fascinatie voor olieverf. Zijn verhaal gaat vooral over het plezier in het schilderen, dat voor hem telkens weer een avontuur is, op zoek naar vormen en kleuren, die hij vindt in natuur en landschap. Beleef de kunst van het schilderen door de ogen van Frans Buissink.

De inspiratiebronnen van een landschapsschilder

Aan de hand van lichtbeelden vertelt hij over de techniek van en zijn fascinatie voor olieverf, die begon in zijn jongensjaren en die hem nooit meer heeft losgelaten. Hij laat beelden zien van eigen werk en vertelt daarbij over zijn leermeesters en de schilders die hij bewondert. En dat zijn niet de meest voor de hand liggende voorbeelden.

Frans Buissink:

  • Een van de beste en meest bekende natuurschrijvers van ons land
  • Medewerker van het blad Puur Natuur van Natuurmonumenten
  • Kunstschilder (vooral landschappen)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

Rondleiding door de musea op Tiengemeten

Deze middag nemen we de pont van 13.00 uur vanuit Nieuwendijk en komen met de pont van 17.00 uur weer terug. Entreekosten 10,- per persoon, incl. pont, rondleiding door het Rien Poortvliet Museum en Landbouwmuseum Tiengemeten en een afsluitend drankje.

Meld je aan!

Je kunt je aanmelden voor de lezing van Frans Buissink via info [at] rienpoortvlietmusem [dot] nl. De bevestigingsmail dient als entreekaart.

word nu lid