natuurgebied

Nationaal Park Dwingelderveld

nieuws

Doe je mee met de Natuurwerkdag in het Dwingelderveld

Fotograaf: Albert HenckelBron: @Natuurmonumenten

Lekker samen werken in de natuur? Sjouwen en na afloop tevreden zijn? Al meer dan zeventien jaar, op de eerste zaterdag van november, werken jong en oud samen in de natuur. De Natuurwerkdag is de grootste, landelijke vrijwilligersdag in het groen. Op meer dan 500 plekken, ook in het Dwingelderveld, kun je aan de slag, samen met de medewerkers van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN Westerveld.

Wat moet er gebeuren?

Vlak bij de schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee en bij de radiotelescoop groeit het landschap dicht. Overal staan jonge berken, elzen en wilgen. Die moeten eruit! Als het landschap open blijft, kunnen adders bijvoorbeeld een plekje vinden om te zonnen.

Wie kunnen meedoen?

Volwassenen èn kinderen gaan samen aan de slag, onder begeleiding van medewerkers van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN Westerveld. Landschapsbeheer Drenthe zorgt voor de materialen. Na de pauze organiseert het IVN een speciale natuuractiviteit voor de kinderen.

Een kind verwijdert opslagFotograaf: © Natuurmonumenten - Martin van LokvenBron: Natuurmonumenten

Wat is het programma?

De natuurwerkdag is op 4 november 2017 van 09.00 tot 13.30 uur. Het begint met koffie/thee/sap en uitleg. Om 12.15, in de schaapskooi, sluiten we af met een kom soep en een broodje. Om het nog gezelliger te maken, speelt dan een live-band: Moorland.

Wat moet je meenemen?

Kleren die tegen een stootje kunnen
Werkhandschoenen (als je die hebt)
En veel plezier en werklust

Opgeven en info

Wil je meer weten over de Natuurwerkdag of je opgeven?  Natuurlijk kun je ook mailen met de locatieleider : Tineke Bouwmeester, t [dot] bouwmeester [at] natuurmonumenten [dot] nl, T: 06-12090113

word nu lid