natuurgebied

Aalkeetbuitenpolder

nieuws

Fiets de nieuwe groene fietsroute Rotterdam-Den Haag

Zó de natuur in fietsen, vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam, of het Malieveld in Den Haag. Het kan ècht! Een gloednieuwe fietsroute voert je vanuit de Maasstad naar de Hofstad, dwars door groen Midden Delfland.

Download de historische fietsroute hier.

Historische route

Langs de route liggen allerlei historische bezienswaardigheden, zoals eeuwenoude molens en lintdorpen. Het Hollands polderlandschap van Midden Delfland zelf, met zijn kaarsrechte sloten, is middeleeuws. Halverwege kom je langs de Ackerdijkse Plassen van Natuurmonumenten, in de 18e eeuw ontstaan door turfwinning.

Officiële lancering

De historische route is een initiatief van de Hof van Delfland Raad (een samenwerkingsverband van betrokken overheden) en natuur-/groenbeheerders Staatsbosbeheer, GZH en Natuurmonumenten. Vanmiddag is de historische route officieel gelanceerd door wethouder Van Huffelen van Rotterdam en wethouder Revis van Den Haag. De beide wethouders namen de fiets vanuit ‘hun’ stad, vergezeld door een groep belangstellende omwonenden. Halverwege de route ontmoetten ‘Rotterdam’ en ‘Den Haag’ elkaar op feestelijke wijze.

Ontdek het groen in regio Rotterdam!

Ontdek het groen in de regio Rotterdam. Kijk voor routes en activiteiten op www.Rbuiten.nl. Natuurmonumenten is partner van Rbuiten.

Fotograaf: Rene Zoetemelk

Groen-wethouders Van Huffelen (Rotterdam) en Smit (Den Haag) lanceren de nieuwe ‘historische fietsroute’. Op achtergrond poldermolen De Valk uit 1772.

word nu lid