natuurgebied

Fort bij Spijkerboor

nieuws

Fort bij Spijkerboor opent deuren

Bezoek het grootste fort van de Stelling van Amsterdam! Van vrijdag 15 april tot en met zondag 17 april is Fort bij Spijkerboor geopend tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Het winterstof is uit de gangen geveegd en de zware ijzeren deuren zijn opengezet, zodat de frisse lentelucht zich door het fort kan verspreiden. Op de open dagen kun je het fort op eigen gelegenheid verkennen en zien onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Beelden, licht en geluid doen vermoeden dat het fort niet alleen vroeger was bewoond...

Adres: Fort bij Spijkerboor ligt ten noordwesten van Purmerend. Adres: Westdijk 46, 1464 PC West-Beemster.
Tip: trek voldoende warme kleding aan, in het voorjaar kan het erg fris zijn in het fort
Kosten: € 2,50 voor leden | € 3,50 voor niet-leden | kinderen t/m 12 jaar € 1,-- 

Puzzeltocht

Nieuw in 2016 is de leuke fotopuzzeltocht voor kinderen. Aan de hand van foto’s van meer dan 20 originele details in het fort verzamelen kinderen letters. De puzzeltocht daagt ze uit en leert ze om hun ogen goed de kost te geven. Als beloning voor de opgeloste puzzel krijgen ze een leuke verrassing. Deelname: 1 euro per kind.

Op en rond het fort

Boven op het fort heb je een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water gezet konden worden. Het terrein om het fort is zeker ook een bezoek waard. Het unieke natuurgebied is een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling om de fortgracht mogelijk.

Speel het spel: Spion in de Stelling!

Er is iets ernstigs aan de hand op de Stelling van Amsterdam. Een groot militair geheim is gestolen: de kaart van de Stelling van Amsterdam. Er is een spion in ons midden! Jij kunt ons helpen om dit mysterie op te lossen, door mee te doen met het spel Spion in de Stelling. Op het fort vind je allerlei puzzels en aanwijzingen en via de duivenpost van het commandocentrum kun je alle informatie op een rijtje zetten. Vind jij genoeg hints om de spion te ontmaskeren? Leuk voor jongeren van 10 t/m 14 jaar. Kosten: 1 euro. 

Kijk op www.spionindestelling.nl voor meer informatie.

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding laten gidsen je de kookketels en munitiekamers zien. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland.

Alle data & aanmelden >

word nu lid