Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

nieuws

Gezond bewegen op 27 mei in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Eerste pinksterdag (27 mei) is de Dag van het Nationaal Park. Ook in Nationaal Park Weerribben-Wieden worden tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema gezond bewegen. Kom je ook?

Programma 27 mei

Samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN afdeling Noordwest-Overijssel en een groot aantal Gastheren en –vrouwen in en om WaterReijk Weerribben Wieden, heeft het nationaal park een gevarieerd, actief en gezond programma voor je samengesteld. Zo zijn er bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster de volgende activiteiten:

• Vaarexcursie De Wieden; I ¾ uur varen o.l.v. ervaren,
• Familievaartocht: 1 uur varen o.l.v. ervaren schipper,
• Spannende speurtocht over het vlonderpad,
• Waterbeestjes vangen
• Leuke kleurplaten voor de kinderen
• Verse gezonde sappen bij Theeschenkerij De Wieden.

 

Ook bij Buitencentrum Weeribben, in Ossenzijl, is vanalles te beleven. Kijk voor het complete overzicht op de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Menukaart

Naast het programma op 27 mei wordt er ook een brochure in de vorm van een menukaart uitgegeven met de toepasselijke titel " Nationaal Park Weerribben-Wieden à la carte”. Hierin zijn suggesties opgenomen voor een leuke, gezonde en actieve dag er op uit. Omdat er wel 20 menu’s voor een leuke dag op de kaart staan, zijn de aanbiedingen geldig tot en met 31 mei 2013. Neem dus rustig de tijd om door de menukaart te bladeren en inspiratie op te doen voor een natuurlijke dag. De menukaart wordt 15 mei 2012 huis-aan-huis verspreid in de gemeente Steenwijkerland en in Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. Maar hij is ook af te halen bij Bezoekerscentrum De Wieden en Buitencentrum Weerribben en bij de Gastheren.

JuniorRangers

De JuniorRangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden zullen ook aanwezig zijn om te helpen bij de verschillende activiteiten en om meer te vertellen wat JuniorRangers zijn en wat zij allemaal doen voor en in het nationaal park. We hopen je te zien op 27 mei!

 

word nu lid