natuurgebied

Midden-Delfland

nieuws

Groene Oscar van OERRR uitgereikt tijdens Wildlife Film Festival Rotterdam

Jesper Klicks (11 jaar) uit Amsterdam is met zijn natuurfilm ‘van pul tot mama’ de winnaar van de landelijke Natuur Filmwedstrijd van OERRR en het WFFR! Dit is op zaterdag 29 oktober bekend gemaakt door de jury tijdens de finale van de Natuur Filmwedstrijd van het Wildlife Film Festival Rotterdam en OERRR. Volgens de jury vertelt Jesper met deze film een prachtig rond en af natuurverhaal. Jesper wil meer natuurfilms gaan maken en wellicht later de nieuwe Ruben Smit worden.

Jesper wint met zijn inzending een Go Pro-camera én een uitje met boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten. Boswachter John: “Ik ben opgegroeid aan de Nieuwkoopse Plassen en dit natuurgebied heeft mij op elke manier weten te verwonderen. Deze verwondering wil ik graag overbrengen op Jesper”

Top 3 bekend

De jury bestaande uit Ruben Smit, maker van o.a. bekende natuurfilm ‘De nieuwe wildernis’, boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten, Noelle van OERRR en Ingrid Reimert van het Wildlife Film Festival Rotterdam hebben samen de top 3 samengesteld.

Plek 1: Jesper Klicks - Van pul tot mama

Plek 2: Jochem Valk - De Pimpelmees

Plek 3: Floris Bodegraven - Oerrr natuurfilm

Bekijk hieronder de vlog van Noelle!

Natuur dichtbij huis

De opdracht van de Natuur Filmwedstrijd luidde: maak een kort filmpje in de natuur of van natuur dichtbij je huis. Een muis in de schuur, of een dikke vette spin op je kamer. Een prachtige boom in het park of mooie waterplanten in de sloot. In beelden kunnen je heel goed uitleggen wat natuur betekent, dichtbij huis of ver weg.

Om een groep kinderen op weg te helpen, heeft Ruben Smit een bijzondere workshop natuurfilmen gegeven. Ruben Smit ging met twintig kinderen op een fluisterboot de Nieuwkoopse Plassen op om ze wolkenluchten, vogels, vissen en insecten te leren filmen.

Tijdens de tweede editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam, dat nog tot zondag duurt, worden in 4 dagen tijd meer dan 80 natuur- én onderwaterfilms van over de hele wereld vertoond. Veel belangstelling gaat daarbij uit naar de natuur dichtbij huis en naar de jeugd. Wie nog van de prachtige natuurfilms wil genieten kan terecht op www.wffr.nl voor meer informatie.

word nu lid