Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hét groene debat voor de Europese verkiezingen

28 april 2014 | Annerieke Velvis

Natuurmonumenten en de Leaders for Nature (een organisatie van bedrijven die naar groene groei streven) en de Internationale Unie voor Natuurbehoud (IUCN NL) organiseren een verkiezingsdebat over natuur en economie.

Hét groene debat voor de Europese verkiezingen

12 mei in Den Haag

Nederlandse kandidaten voor de verkiezingen voor het Europarlement gaan met elkaar in debat over de vergroening van Europa. Het debat vindt plaats in Den Haag op 12 mei van 16.00 tot 18.00 uur. De volledige uitnodiging is hier te bekijken.

Bijwonen of volgen via stream

Je kunt het debat gratis bijwonen. Het aantal plaatsen is beperk, je dient je daarom vooraf aan te melden via [email protected] aanmelding is pas geldig na dat je een bevestiging hebt ontvangen. Het debat zal overigens ook via live-stream worden weergegeven. De link zal op 12 mei op de website te vinden zijn.

Bouwen met natuur

Centraal in het debat staat de vraag welke stappen Europa moet zetten voor een zo’n sterk mogelijke en duurzame economie. Wat heeft Europa ons te bieden als het gaat om het verbinden van economie en ecologie? Hoe gaat Europa zorgen dat het ontwerpen en bouwen mét de natuur (Building with Nature) gebeurt en niet ten koste gaat van die natuur?

Oesterdam en Marker Wadden

Vergroening van de economie is een belangrijke doelstelling van de Europese Unie. Ook Natuurmonumenten zet zich daar voor in. Zo zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om maatschappelijke doelen te realiseren door het bouwen met natuur. Het project Oesterdam is een voorbeeld, en ook onze plannen voor de Marker Wadden zijn op dit principe gebaseerd.

Annerieke Velvis