natuurgebied

Hackfort

nieuws

Hondenlosloopgebied Vorden op de schop

Na de aanleg van een vistrap en werkzaamheden aan het park De Bleek, is nu het Honden Losloopterrein van Natuurmonumenten langs de Baakse Beek aan de beurt. Vanwege uw veiligheid en dat van uw viervoeter, dienen honden aangelijnd te zijn en kan het gebiedje tijdelijk afgesloten worden. Het terrein en de beek worden natuurlijker ingericht. Er komt een speciaal gedeelte waar de honden lekker los kunnen blijven lopen.

Hondenlosloopterrein wordt omheind

Dit losloopstuk wordt omheind en is te bereiken via klaphekjes. Natuurmonumenten stelt dit losloopterrein geheel vrijblijvend ter beschikking. Helaas wordt de natuurorganisatie ook aangesproken als honden via dit perceel op andere percelen loslopen, mensen lastig vallen of door de beek gaan. Andere gebruikers kunnen over het bestaande pad gebruik maken van dit gebied. Hier lopen de honden in de nieuwe situatie aan de lijn. Zo ontstaat een mooie oplossing waarbij we hebben gemeend alle gebruikers tegemoet te komen.

Natuurlijke oevers

De komende weken wordt slib afgevoerd, delen van de oever afgegraven ten behoeve van vernatting en grond afgevoerd. Tegelijkertijd maaien we de houtwal. Door natuurlijkere oevers aan te leggen, profiteren kruiden en bijbehorende dieren als amfibieën. Ten slotte wordt het hekwerk geplaatst.

Tijdens de werkzaamheden is het Honden Losloopterrein tijdelijk opgeheven en dienen honden aan de lijn te worden gehouden. Vanwege uw veiligheid kan het tevens voorkomen dat tijdens de werkzaamheden het gebied afgesloten wordt. Zodra het gebied gereed is, wordt dat ter plekke bekend gemaakt en via deze site.

Bouwapp

Meer informatie over het Baakse Beek project in Vorden vindt u op de site van het waterschap en via de facebookpagina van de gemeente Bronckhorst. Via een speciale “bouwapp” kan iedereen op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen, nieuws en planning van werkzaamheden. Deze app kunt u downloaden door Baakse Beek in te typen bij Playstore of de Appstore.

Deze herinrichting is een project van de provincie Gelderland, gemeente Bronckhorst, Geldersch Landschap & Kasteelen, Natuurmonumenten en Waterschap Rijn en IJssel.

Met vragen over het Honden Losloopterrein of andere werkzaamheden van Natuurmonumenten, belt u gerust met het Beheerkantoor van Natuurmonumenten Achterhoek, tel.: (0575) 555560 of mail via BEAchterhoek [at] natuurmonumenten [dot] nl.

word nu lid