natuurgebied

Leuvenumse bossen

nieuws

Hulp gezocht op het Hulshorsterzand

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die willen helpen om het stuifzandgebied Hulshorsterzand te onderhouden. Het Hulshorsterzand maakt deel uit van de Leuvenumse bossen en ligt langs de A28 tussen Harderwijk en Nunspeet.

Natuurmonumenten wil hier graag starten met een nieuwe vrijwilligersgroep, voor de vrijdagochtend. Het werk van vrijwilligers speelt een grote rol in het open houden van het stuifzand. Zonder helpende handen groeit dit bijzondere landschap al snel dicht en verandert het langzaam maar zeker in bos. En als dit landschap verdwijnt, verdwijnen ook de speciale plant- en diersoorten die hier leven.

Lekker in de buitenlucht  

Elke week een ochtend werken op het Hulshorsterzand, in een van de mooiste natuurgebieden van de Noordwest-Veluwe. Een paar uur in de buitenlucht, je zinnen verzetten met het afzagen, uitsteken of uittrekken van boompjes. Met het geluid van kwetterende vogels op de achtergrond en zandhagedissen die je vanuit hun schuilplekje aanstaren.

Zwaar werk?  

"Niet per se!", vertelt boswachter Anneke Idzinga. "Het werk is net zo zwaar als je zelf wilt. Veel van de boompjes zijn nog klein, die trek je er zo uit of je gebruikt een handzaagje. Voor wie zich groot en sterk voelt, staan er altijd wel een paar grotere exemplaren om de energie op bot te vieren. Al het materiaal moet langs het pad op grote rillen worden gelegd en ook dat is een leuke klus. Zo vul je elkaar aan binnen de groep en dat maakt het ook heel gezellig."

Interesse?  

Neem contact op met Anneke Idzinga, T (0577) 407195 of a [dot] idzinga [at] natuurmonumenten [dot] nl.
Eerst uitproberen? Doe dan mee met de Natuurwerkdag op 5 november.
Lees meer over stuifzand.

word nu lid