natuurgebied

Zwaakse Weel

nieuws

Informatieavond over vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten Zeeland

KWADENDAMME - Natuurmonumenten Zeeland houdt dinsdag 30 mei een informatieavond over vrijwilligerswerk. Tijdens deze avond komen geënteresseerden meer te weten over de verschillende mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk, de natuurgebieden en standpunten van de vereniging. De informatieavond wordt gehouden in infopunt de Zwaakse Weel (Zwaaksedijk 5) in Kwadendamme.

Vereniging Natuurmonumenten zoekt regelmatig helpende handen voor in de promotie, de coördinatie van evenementen, natuurbeheer en gidsenwerk. Natuurmonumenten heeft als doel om natuur te beschermen, mensen te verwonderen, inspireren en natuur te laten beleven. Daarom is Natuurmonumenten regelmatig te vinden op kleinschalige evenementen om informatie te geven over de verschillende gebieden, mensen enthousiast te maken over natuur en ze bewust te maken over het werk van Natuurmonumenten. Boswachter Femke Deelstra:  “Promotievrijwilligers zijn het eerste aanspreekpunt en ‘het gezicht’ van Natuurmonumenten. Zij komen regelmatig in contact met bezoekers in onze natuurgebieden, tijdens evenementen en excursies.” Daarnaast is Natuurmonumenten vooral op zoek naar gidsen voor vaartochten op de Oosterschelde en excursies in natuurgebieden in Zuid-Beveland.

                                                       

Aanmelden

De informatieavond wordt grotendeels aan elkaar gepraat door vrijwilligers die vanuit eigen ervaring hun verhaal doen. In het tweede deel wordt ook een korte rondleiding gegeven over het terrein rond de boerderij en het nieuw ingerichte vlinderbelevingspad. Inloop met koffie en thee is om 19.15 uur. Om 19.30 starten de presentaties. De avond wordt omstreeks om 21.30 uur afgesloten. De avond is gratis bij te wonen. Gelieve vooraf op te geven bij boswachter Femke Deelstra, telefonisch via 0113-644044 of per mail naar boswachterfemke [at] natuurmonumenten [dot] nl
 
Datum: dinsdag 30 mei
Aanvang: 19.15 uur
Einde: 21.30 uur
Adres: Zwaaksedijk 5, Kwadendamme
word nu lid