natuurgebied

Tiengemeten

nieuws

Insectenhotel Speelnatuur naar schoolplein Beatrixschool Rotterdam

Vorig jaar juni was de Beatrixschool uit Rotterdam de 100ste school die langskwam in Speelnatuur Tiengemeten. Dat moest natuurlijk gevierd worden. De prijs was een insectenhotel. Dit hotel is afgelopen dinsdag geplaatst op het schoolplein door medewerkers van Natuurmonumenten-Tiengemeten. Daarna mochten de kinderen het hotel vullen met materiaal waar de insecten op en in kunnen kruipen. Laat de bijtjes nu maar komen!

Schoolreisje

De Beatrixschool ligt in Rotterdam Zuid, op een half uurtje rijden van Tiengemeten. Voor de kinderen die er naar school gaan is vrij ravotten in de natuur geen vanzelfsprekendheid. Door als school een schoolreisje te boeken naar Speelnatuur Tiengemeten ben je gegarandeerd van een ruig dagje uit in de natuur, waar van alles te ontdekken en beleven valt. Hier ervaren de kinderen hoe het is om vrij te bewegen, niet op auto’s te hoeven letten en vooral, hoe het voelt om vies te worden. Want vies worden mag in Speelnatuur, moet zelfs!  

Speelnatuur bestaat 5 jaar

Speelnatuur opent in april de deuren weer voor reguliere bezoekers. Komende zomer vieren we alweer het 5-jarig bestaan van Speelnatuur! Uiteraard met speciale acties zoals bijvoorbeeld het Vogelhuis XXL en een nieuwe touwbrug in het terrein. Buiten de openingstijden om is het op specifieke dagen mogelijk een schoolreisje te boeken. Je hebt als school dan het hele terrein voor jezelf! Er zijn verschillende pakketten, afhankelijk van de wensen. Meer informatie over Speelnatuur.

word nu lid