Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

nieuws

Kamermuziekfestival bij Bezoekerscentrum De Wieden

Een nieuw kamermuziekfestival op 35 bijzondere locaties, waaronder Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Op 6, 7 en 8 oktober organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland in 35 gebouwen van Natuurmonumenten.

De klokken van Beulake klinken door De Wieden

Ook in gebouw De Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden kan je genieten van kamermuziek. Harpiste Michelle Verheggen en slagwerkster Iris van den Bos spelen met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De muziek van Debussy brengt het verhaal achter dit bijzondere gebouw tot leven. Aansluitend aan het concert is er een bijzondere vaartocht langs het verdronken dorp Beulake.

Bijzondere muziekinstrumenten

Het NMF bezit een hoogstaande collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici. Ook muziekstudenten en topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land. “Ik ben er trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten gaan organiseren”, zegt Marcel Schopman, directeur van het NMF. “Waar wij ons inzetten voor het behoud en bespelen van klassieke muziekinstrumenten, zet Natuurmonumenten zich naast natuur ook in voor het behoud van prachtige historische locaties. Door de samenwerking versterken één van de grootste monumenteneigenaren van Nederland en één van de grootste muziekinstrumentenfondsen ter wereld elkaars werk.”

Fascinerende concerten

De musici van het NMF spelen in de gebouwen van Natuurmonumenten tijdens dit nieuwe festival. Bij elk concert bestaat de mogelijkheid het gebouw en/of de omgeving voor of na het concert te bekijken. Dat maakt deze concerten veel méér dan “gewoon” een concert.

Twee voorstellingen

Op zondag 8 oktober om 11.00 uur en 13.45 uur zijn er twee voorstellingen in gebouw De Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden. Kaarten zijn hier te koop.  

word nu lid