natuurgebied

Tiengemeten

nieuws

Kinderen maken natuurfilm op Tiengemeten

Na het succes van vorig jaar zijn groep 7 en 8 van basisschool Over de Slinge op 24 juni wederom naar Tiengemeten gereisd om prachtige natuuropnames te maken.

Dit gebeurde op initiatief van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). De Stad Uit organiseerde deze excursie en Natuurmonumenten zorgde voor de locatie en vrijwilligers. Docenten van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) hebben de kinderen begeleidt bij het filmen.

Op het grote doek

Circa 50 kinderen van groep 7 zijn in groepjes het natuureiland rondgeleid door vrijwilligers van Natuurmonumenten. Ze maakten filmpjes in verschillende thema’s zoals ‘vogels op het water’ en ‘holen en nesten’. Een mooie combinatie van kijken naar de natuur en moderne technologie. De door de kinderen gemaakte opnames worden deze zomer door SKVR gemonteerd en op 27 oktober vertoond tijdens de 2e editie van het WFFR. De kinderen van groep 8 gingen op excursie en hebben zich goed vermaakt in Speelnatuur.

DOE MEE AAN DE NATUUR FILMWEDSTRIJD

Ben je tussen de 9 en 12 jaar en wil je zelf ook een natuurfilmpje maken? Doe dan mee met de Natuur Filmwedstrijd van OERRR en het WFFR en maak kans op de Groene Oscar van OERRR.

Kijk op www.natuurfilmwedstrijd.nl >>

Bekijk de vlog

Een docent van het SKVR heeft een leuke vlog gemaakt over deze bijzondere dag!

word nu lid