natuurgebied

Leusveld

nieuws

Kom naar de Natuurdag 2017 op het Leusveld

Bron: Natuurmonumenten

Op zondag 11 juni is er op landgoed Leusveld weer een dag vol activiteiten, muziek, een gezellige natuur- en landschapsmarkt en een foodplein waar lokale horeca streekgebonden producten aanbiedt. Kom ook!

Een unieke kans om het Leusveld te ontdekken en te genieten van een gezellige dag. In deze tweede Natuurdag op het Leusveld doen weer verschillende lokale natuur- en milieuorganisaties mee en er is voor jong en oud van alles te beleven. Het programma van deze dag biedt een nog breder aanbod dan vorig jaar. Centraal blijft staan de opzet van lokale organisaties en activiteiten waarbij natuur, landschap en beleving de kernwoorden zijn.

Programma

De boswachters van Natuurmonumenten zijn gastheer en organiseren excursies en kinderactiviteiten. Net als vorig jaar is er een Robin Hood plein vol met kinderactiviteiten, als nestkastjes timmeren, waterdiertjes zoeken, boomklimmen met klimlijnen en haken, popcorn maken bij een vuurplaats en nog veel meer.

Bron: Natuurmonumenten

‚ÄčOp het foodplein zijn kraampjes en een gezellig terras om te eten en drinken met onder andere de Keuken van het Ongewenste Dier, varken aan het spit en Zoet & Zopie. Het evenement wordt opgeluisterd met muziek van het stoere Brummense vriendenkoor Hardkoor, het Fleur- en kinderkoor Bloemies en Chic en Shanty.

Laat je inspireren door houtkunstenaars van Vers Hout. Bij Western Trail, een onderdeel uit de westernsport, laten cowboys zien hoe ze allerlei werkzaamheden te paard verrichten. En leef je sportief uit bij sportclub Last Gear Eerbeek.

Groene organisaties Brummen?

Wil je meer weten over actieve groene organisaties in de gemeente Brummen? Kom en ervaar de prachtige natuur van de gemeente Brummen en omgeving. De Natuurdag is bedoeld om meer mensen op een actieve en recreatieve manier bij de natuur te betrekken, alsook lokaal gastheerschap onder de aandacht te brengen.

Praktische info

  • Zondag 11 juni 10:00-16:00
  • Locatie: rondom huis Leusveld, Rhienderensestraat 22 
  • Wordt ter plekke met borden aangegeven
  • Parkeren € 2
  • Fiets heeft de voorkeur

word nu lid