natuurgebied

Zuidkust van Schouwen

nieuws

Kustbeschermers organiseren menselijk lint langs de kust

Bron: Natuurmonumenten

Kustbeschermers vormen op zaterdag 4 maart een groot menselijk lint langs de kust van Schouwen-Duiveland om aandacht te vragen voor de waarde van de kust en het direct erachter gelegen land. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. De initiatiefnemers reageren hiermee op bouwprojecten, die de natuur, het open landschap en de huidige recreatie verstoren.

“We gaan als ludieke actie een menselijke slinger langs de kust maken”, leggen de deelnemers van de werkgroep Lint aan de kust uit. “Hand in hand vormen we een lint langs het water. Als veel mensen meedoen, kan ons lint honderden meters lang worden. Hoe langer het lint, hoe indrukwekkender en hoe groter de kans dat zichtbaar wordt hoe we denken over nieuwbouw aan de kust en het gebied erachter. We starten langs de Brouwersdam. Zo vragen we aandacht voor het bouwplan Brouwerseiland, als een van de bouwprojecten aan de kust waardoor het unieke karakter van dit open landschap met vergezichten voor altijd dreigt te verdwijnen en waar recreanten en veel watersporters nu nog actief kunnen zijn.

Iedereen kan aansluiten

De initiatiefnemers roepen zoveel mogelijk bezoekers en bewoners van Zeeland op om 4 maart mee te doen. Het lint start 4 maart 2017 om 11.00 uur bij de werkhaven Middelplaat op de Brouwersdam, Schouwen-Duiveland. Eindtijd is 12.30 u. Het kan wel koud zijn dus draag warme kleren, een extra regenbroek en schoenen, die je voeten warmhouden!

Praktische informatie

  • Tijd: Start 4 maart om 11.00 uur, om 12.00 uur wordt het lint gevormd. Einde 12.30 uur.
  • Aanmelden: graag vooraf aanmelden via www.lintaandekust.nl 
  • Waar: De start is op de Middelplaathaven aan de Brouwersdam Schouwen-Duiveland, Zeeland. Te bereiken via de parellelweg langs de N 57 aan de Grevelingenkant. De Middelplaathaven ligt (komend vanuit het zuiden) net voorbij de Zuidelijke aanzet van de Brouwersdam na de spuisluis en Port Zélande. De ingang van de haven wordt aangegeven met een bord. Voor navigatie: Dammenweg 1, Ouddorp.

Organisatie

Lint aan de kust wordt georganiseerd door een groep bezorgde burgers (Ronald, Sylvia, Edwin, Riet, Louis, Quin en Rob uit Zeeland en Ivan uit Belgie) aangesloten bij ‘Bescherm de Kust’. Voor vragen over de actie kunt u ons bereiken via e-mail: lintaandekust [at] gmail [dot] com  

word nu lid