natuurgebied

Oosterheide

nieuws

Lentewandeling over Oosterheide op zondag 22 mei

Kom genieten van het moois in de Oosterhoutse natuur! Zondag 22 mei a.s. houdt Vereniging 380kVOosterhoutNEE in samenwerking met Natuurmonumenten een Lentewandeling op Landgoed Oosterheide.

Het landgoed dreigt grotendeels verloren te gaan, met ingrijpende gevolgen voor flora en fauna, als het voorgenomen zuidelijke hoogspanningstracé doorgang vindt.

Ga naar de website van 380kVOosterhoutNEE >>

Diverse natuurgidsen staan dan voor je klaar en nemen je graag mee voor een educatieve wandeling over het prachtige landgoed. Het gebied is een belangrijk onderdeel van Landschapspark de Open Linie en kent prachtige lanen, verspreid liggende akkers, vennetjes en amfibiepoelen. De gidsen vertellen je niet alleen over de huidige natuurwaarden op het landgoed, ze nemen je ook mee de geschiedenis in die nog altijd zichtbaar aanwezig is. 

Tijdens de wandeling bezoek je ook de werkschuur van Natuurmonumenten waar je onder het genot van een kopje koffie of thee bij kunt praten met de boswachters en mensen van Vereniging 380kVOosterhoutNEE alvorens je de wandeling o.l.v. de gids verder vervolgt. Neem gerust kinderen, opa en oma, buren mee! Ook honden zijn welkom, wel aan de lijn. Geniet van de mooie natuur zó dichtbij, leer over de rijke historie van het landgoed en aanschouw met eigen ogen de impact op het gebied wat mogelijk verdwijnt.

Praktische informatie - Aanmelden is niet nodig

De wandeling start ter hoogte van adres Tilburgse Baan 7 (einde asfalt, hier kun je parkeren) om 10.00 uur en duurt tot ± 12.00 uur.

word nu lid