natuurgebied

Ankeveense Plassen

nieuws

Nieuwe faunapassage bij Naardermeer

In februari start de aanleg van de belangrijke natuurpassage tussen het Naardermeer en de Ankeveense Plassen. Het wordt de grootste natte faunapassage tussen twee prachtige natuurgebieden. Heel belangrijk voor o.a. ree, hermelijn en heikikker.

 

 

Naardermeer en Ankeveense Plassen verbinden

De overlevingskansen van dieren in de regio worden door de natuurpassage vergroot. Het geïsoleerde Naardermeer krijgt nu eindelijk een goede aansluiting op de Vechtplassen. De drukke provinciale weg was altijd een onneembare barrière voor deze dieren. De twee grote faunapassages komen onder nieuwe viaducten in de weg.

 

Veilig oversteken

Dieren, zoals bijvoorbeeld de ringslang, heikikker, rugstreeppad, noordse woelmuis, ree, egel, hermelijn en bunzing kunnen veilig 'oversteken'. Maar ook de otter die net weer gesignaleerd is in de Vechtplassen kan gemakkelijker van het ene natuurgebied naar het andere trekken. De faunapassage is de cruciale schakel in de aanleg van de Natte As die de waterrijke gebieden door Nederland aan elkaar knoopt.

 

Bouwproject

De natuurpassage is een bijzonder bouwproject waarbij de weg in feite een beetje omhoog getild wordt bij twee nieuwe viaducten die genoeg licht doorlaten en de natuurpassages gaan vormen. De provinciale weg wordt tegelijkertijd veiliger gemaakt en er wordt een rotonde aangelegd. Een extra fietspad met brug over de ’s-Gravelandse vaart biedt meer mogelijkheden voor de recreant.

 

Meer informatie over de natuurpassage

word nu lid