Nieuws van de boswachter

Nieuwe fietsroute door Veluwezoom en IJsselvallei

28 juni 2022 | Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft in samenwerking met Gazelle een nieuwe fietsroute ontwikkeld door Nationaal Park Veluwezoom en de IJsselvallei. De route is ruim 30 km lang en zeer gevarieerd.

Gazelle fietsevent 22 mei

De route is op 22 mei officieel geopend tijdens een fietsevent met fietsers uit het hele land. Startpunt was het nieuwe Experience Center van Gazelle in Dieren. Hier kun je de expositie ‘Gazelle vertelt’ bezoeken over de 130-jarige historie van Gazelle, een kijkje nemen in de fietsfabriek en een proefrit maken over de nieuwe testbaan.

Vlak en heuvelachtig

De fietsroute gaat over een vlak parcours bij de IJssel, vervolgens door de heuvels van Nationaal Park Veluwezoom met adembenemend uitzichten en door de natte natuur van natuurgebied Soerense Broek. Onderweg maak je kans Schotse hooglanders, wilde zwijnen of zelfs edelherten zien. 

Partnerschap

De route is door Natuurmonumenten en Gazelle ontwikkeld. Samen maken ze zich samen sterk voor bescherming en beleving van de natuur in Nederland. Gazelle als producent van fietsen, Natuurmonumenten als beschermer en beheerder van natuur.

Bekijk hier de Gazelle fietsroute Veluwezoom

Natuurmonumenten
logo