natuurgebied

Planken Wambuis

nieuws

Nieuwe natuurspeelplaats Veluwe open per 8 juli

Bron: Natuurmonumenten

Vanaf 8 juli kunnen kinderen naar hartenlust spelen op de nieuwe natuurspeelplaats in de bossen van Planken Wambuis. De natuurspeelplaats is te bereiken via de groene wandelroute die start op de parkeerplaats van Camping De Wije Werelt in Otterlo.

Ontdekken en beleven van de natuur helpt en verrijkt de ontwikkeling van het kind. Daarom zorgt Natuurmonumenten voor speelplekken waar kinderen zoveel mogelijk zelf aan de slag kunnen. Het gaat om natuurlijk, ontdekken, beleven en uitdaging. Er staan geen toestellen want die laten minder aan de fantasie over.

Fotograaf: Herman VeerbeekBron: NatuurmonumentenOERRR

Natuurmonumenten vindt dat kinderen meer buiten moeten spelen en stimuleert daarom op allerlei manieren kinderen in en met de natuur te spelen, onder andere met het kinderprogramma OERRR. ‘Als kinderen een onvergetelijke ervaring hebben met de natuur, zullen ze later de natuur omarmen en er voor willen zorgen,’ is de overtuiging van boswachter Herman Veerbeek.

Vrije toegang

Natuurmonumenten en Camping De Wije Werelt werken samen om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de natuur. Op de camping is een natuurspeelkamer, voor als het weer wat minder is. ‘Deze nieuwe natuurspeelplek, die voor iedereen vrij toegankelijk is, sluit  mooi aan bij de camping. Kamperen is voor veel kinderen een onvergetelijke ervaring en staat dicht bij de natuur,’ aldus Herman Pieter Prangsma, eigenaar van Camping de Wije Werelt.

BEN JIJ OERRR?

Boompje klimmen, slootje springen en beestjes zoeken. Buiten is het leuk, dus ga op avontuur! Dat is OERRR... Meld je aan en ontvang elk seizoen kaarten van OERRR met leuke natuurtips.

word nu lid