natuurgebied

Zuid-Limburg

nieuws

Nomineer jouw mooiste plek in de natuur in Zuid-Limburg als Groene HotSpot

Wat zijn de mooiste en favoriete plekken van Zuid-Limburg, oftewel waar zijn de ‘Groene HotSpots’? Dit bepaal jij via groenehotspots.nl.

Zuid-Limburg is een gebied met een uniek karakter: hellingen, plateaus, groene heuvels, hoogstam-boomgaarden, vakwerkboerderijen, kapelletjes en wegkruizen… tal van typische elementen vormen samen het landschap. Niet voor niets is er het Nationaal Landschap Zuid-Limburg, één van de twintig nationale landschappen in Nederland. Nu zoeken we dus de allermooiste Groene HotSpots van deze regio.

Groene HotSpot

Een Groene HotSpot is een bijzondere plek in de Zuid-Limburgse natuur. Het kan een plek zijn die al bij iedereen bekend is, maar ook een onbekende plek die tot op heden nog onontdekt is. De Groene HotSpots zijn het waard om door iedereen gezien, bewonderd en beleefd te worden.

Win jouw eigen Groene HotSpot in

De mooiste plekjes in Zuid-Limburg verdienen extra aandacht. Laat daarom via www.groenehotspots.nl weten wat jouw favoriete plek is en nomineer het tot Groene HotSpot. Wie weet wordt jij wel vernoemd als dé ontdekker van die plek! Meedoen kan t/m 30 april en gaat als volgt:

  1. Maak een foto van jouw ‘Groene HotSpot’.
  2. Ga naar groenehotspots.nl en vul het deelnameformulier in, upload de foto en motiveer middels een beschrijving waarom deze plek de titel ‘Groene HotSpot’ verdient. Een foto per post opsturen kan ook.

Op de website staat alle informatie en voorwaarden over deelname. Een deskundige jury kiest van alle inzendingen uiteindelijk de 10 mooiste uit. Bij deze 10 Groene HotSpots wordt een speciaal informatiepaneel geplaatst met daarop jouw naam als ontdekker!

Wil jij ook ‘eeuwige roem’? Doe dan mee en breng zo de mooiste plekjes van Zuid-Limburg in kaart…

Meer informatieFotograaf: Martin van Lokven

Het project ‘De Groene HotSpots’ wordt door een aantal organisaties gezamenlijk gedragen. Het unieke is hierbij de samenwerking tussen enerzijds de drie natuurbeherende organisaties als Stichting het Limburgs Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en anderzijds VVV Zuid-Limburg.
Alle informatie over ‘De Groene HotSpots’ en hoe hieraan kan worden deelgenomen vindt u op www.groenehotspots.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Platteland in Uitvoering en het Europese Landbouwfonds voor Plattelandontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
 

word nu lid