Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

nieuws

School in actie voor insectenhotel

De opbrengst van een kerstmarkt op de Jan van Rijckenborghschool in Hilversum is bestemd voor een nieuw insectenhotel bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten.

De opbrengst (ergens tussen de 500 en 850 euro - bedrag nog niet precies bekend) was te danken aan de kerstmarkt op school op donderdag 21 december. Bezoekers kochten hier muntjes waarmee bij kraampjes producten konden worden aangeschaft. Bijvoorbeeld: honing van de Gooise Imkerij, vetbolletjes in de vorm van theekopjes gemaakt door groep 5/6, verse wintergroenten van Biologische Tuinderij Land en Boszigt, of tweedehands speelgoed en kinderboeken. 

Groene school

De Jan van Rijckenborghschool is een groene school, voorzien van onder meer zonnepanelen en een eigen biologische groentetuin op het binnenplein. Een liefdevolle aandacht voor de omgeving is een van de kernwaarden van het onderwijs op school.

Het gekozen doel – een nieuw Insectenhotel bij Natuurmonumenten Gooi- en Vechtstreek in ’s-Graveland – past hier goed bij. Een insectenhotel is een plaats waar insecten, beschermd tegen de kou, kunnen overwinteren. Met deze hopelijk gulle gift wil de school daadwerkelijk bijdragen aan de groei van het aantal vlinders en ander insecten in de naaste omgeving. 

 

word nu lid