natuurgebied

Dal van de Ruiten Aa

nieuws

Snoeien leren in de Appelhof in Vlagtwedde

Bron: Natuurmonumenten

Zo'n kleine tien jaar geleden plantte Natuurmonumenten op initiatief van en met enthousiaste Vlagtwedders meer dan 80 fruitbomen in de Appelhof aan de Wischmei in Vlagtwedde. Jaarlijks wordt deze fruitgaard onderhouden, inclusief het nodige snoeiwerk. De kennis die de vrijwilligers daar vergaard hebben, delen ze graag met jou in een snoeicursus!

Snoeicursus

Op zaterdag 10 en 17 februari 2018 ga je van 10.00 - 15.00 uur met maximaal tien medecursisten de kneepjes van het snoeivak leren van ervaren cursusleiders Harry van der Laan en Roelof Kuper. De eerste dag start met een deel theorie, daarna doe je buiten de nodige praktijkervaring op. Bij beide dagen is koffie/thee en soep inbegrepen. Word je lid van Natuurmonumenten dan is deze snoeicursus gratis! 

Aanmelden 

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan via de website van Natuurmonumenten. Als je bij de start van de cursus lid wordt van Natuurmonumenten ontvang je het cursusgeld terug. Heb je vragen over de cursus? Dan kun je contact opnemen met Roelof Kuper, 06 38917176 of via roelofkuper93 [at] gmail [dot] com. De cursus start op 10 februari in Gasterij Natuurlijk Smeerling in Smeerling. 

Fotograaf: Ferry SiemensmaBron: Natuurmonumenten

Hoogstamfruitbomen

Co√∂rdinator natuurbeheer Jeroen Kuipers herinnert zich nog hoe de bomen in de Appelhof in 2010 geplant werden. Kuipers: 'we hebben samen met de pomologische vereniging, scholen uit de buurt en de dorpsvereniging de bomen aangeplant, waaronder veel oude Groningse fruitrassen. Er staat kleipeer, zoete brederode en gieser Wildeman. Rassen die ook vroeger hier in Oost Groningen voor kwamen. Ieder jaar onderhouden leden van de Stichting De Appelhof de boomgaard. De opgedane kennis delen ze graag, dus daarom kwam dit idee op, leuk! Meld je snel aan, want hier geldt echt vol = vol!

word nu lid