natuurgebied

Tiengemeten

nieuws

Speelnatuur Tiengemeten bestaat 5 jaar

Groot feest op Tiengemeten; Speelnatuur bestaat vijf jaar! Dé speelplek van meer dan 4,5 hectare ongerepte wildernis, waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven én meer leren over dieren en planten. We vieren het jubileum goed met een vogelhuis XXL én een spiksplinternieuwe touwbrug. Daarnaast is er een foto-actie: maak je mooiste OERRRfoto bij het vogelhuis XXL en maak kans op je eigen kinderfeestje in Speelnatuur!

Vogelhuis XXL

De afgelopen vijf jaar zijn tijdens kinderfeestjes en evenementen op Speelnatuur Tiengemeten maar liefst 3.500 vogelhuisjes getimmerd. Speciaal voor het jubileum van 2017 is een vogelhuis XXL getimmerd, waarin je je heerlijk kunt nestelen in het stro. Het vogelhuis XXL staat al in Speelnatuur. Iedereen die de komende maanden een bezoek brengt aan Speelnatuur, kan er zijn/haar OERRRste foto bij maken. Aan het einde van het seizoen wordt de winnende foto bekend gemaakt. De winnaar mag vervolgens een mooie naam verzinnen voor het vogelhuis XXL én mag nog een keer terugkomen naar Speelnatuur voor een eigen verjaardagsfeestje. Klik hier voor meer informatie over de actie.

Touwbrug is nieuw element

Speelnatuur Tiengemeten is dé plek voor kinderen om lekker te ravotten. Op het speelterrein is geen plastic of ijzer te bekennen, enkel natuurlijke materialen om mee te spelen. Kikkers tellen, moddertaarten maken en pootje baden. Maar ook: hutten en vlotten bouwen, door tunnels tijgeren, dwalen in het doolhof of van een modderbaan glijden. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: voor hen is er het speciale Ukkie-eiland. De flauwe oevers, ondiepe beekjes en zandbakken zorgen voor urenlang speelplezier. Nieuw in 2017 en in verband met het jubileum is een touwbrug, waarbij het de kunst is om aan de overkant te komen mét droge voeten. Ondertussen kunnen ouders en begeleiders toezicht houden vanaf de talloze zitplaatsen of het beschutte, houten paviljoen. Favoriet: kleed en picknickmand mee en gezellig samen picknicken.

Speelnatuur Tiengemeten is tussen 1 april en 31 oktober geopend. Klik hier voor tijden en tickets!

word nu lid