natuurgebied

Nationaal Park Dwingelderveld

nieuws

Speelse banken vervangen oude picknicksets

Fotograaf: Olga de LangeBron: @Natuurmonumenten

Even uitrusten van een lange fietstocht, genieten van het magistrale uitzicht of gewoon een goed gesprek: de nieuwe picknicktafels, ‘bungel’banken en tète-â-tète-banken nodigen uit tot een moment van rust. Op deze plek, tegenover de radiotelescoop aan het Achter ’t Zaand, ligt de Dwingelose heide aan je voeten

Natuurlijk en speels

De oude picknicktafels waren hard aan vervanging toe. Voor ouderen waren die ook lastig: je moest er overheen stappen om te gaan zitten. Natuurmonumenten heeft nu voor tafels en banken gekozen met een meer natuurlijke en speelse uitstraling. Ze zijn gemaakt van robiniahout, het duurzaamste hout dat in ons klimaat groeit. Op de bungelbanken zit je wat hoger, zodat je benen kunnen bungelen en je ook beter uitkijkt over de heide. De tète-â-tète-banken laten je het landschap van alle kanten bekijken.

Uitzicht over Nationaal Park DwingelderveldFotograaf: © Geurt BesselinkBron: Natuurmonumenten

TIP:

De picknickplek ligt aan de fietsroute Dwingelderveld (31 km) en de lange wandeling over de grote, natte, stille heide (12,4 km). Tijdens het fietsen en wandelen krijg je een goede indruk van het gevarieerde nationale park met zijn bossen, heide en vennen. Loop ook even binnen bij de beide, vernieuwde schaapskooien aan Achter ’t Zaand en aan de Benderse.

 

word nu lid