natuurgebied

Bergherbos

nieuws

Technisch vernuft bij laanonderhoud Bergherbos

Aan de Beekseweg in Beek zijn onlangs een heel aantal laanbomen gekapt in verband met de verkeersveiligheid. Met behulp van een technisch hoogstandje -een bomenverplantmachine- staat er direct na de kap alweer een mooi aaneengesloten laan.

Bomen 'wegscheppen'

Aan de Zeddamse kant van de Beekseweg is een aantal jaren geleden al een deel van deze laan vervangen.  Die nieuwe aanplant was ondertussen flink gegroeid, zelfs zodanig dat dit nieuwe stuk laan al kon worden uitgedund. Om en om kon er een boom tussenuit worden gehaald zonder het laanbeeld te verliezen.

Een superhandige verplantmachine schepte afgelopen week bomen met kluit uit de grond en plantte ze verderop, op het pas gerooide deel van de laan, weer in. De foto's geven een goed beeld hoe dit verplanten in zijn werk ging.  Grote voordeel hiervan is dat de er nu weer een prachtige laan is ontstaan met bomen van dezelfde leeftijd!

Dit project wordt in het kader van het Interreg-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de Interreg-partners.  

 

    

word nu lid