natuurgebied

Nationaal Park Dwingelderveld

nieuws

Verbouwing bij schaapskooi Lhee

Een 'eigen' plek voor de vrijwilligers, passanten informeren over de schaapkudde…tot op heden waren de mogelijkheden hiervoor beperkt. Maar nu verbouwt Natuurmonumenten de oude opslagloods naast de schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. De werkzaamheden verstoren even de rust aan de rand van het Nationaal Park, maar straks staat hier een multifunctioneel gebouw waar zowel vrijwilligers als bezoekers zich welkom voelen.

Vrijwilligers èn bezoekers welkom

In de verbouwde, verwarmde vrijwilligersruimte kunnen de vrijwilligers van de schaapskooi zich omkleden, uitrusten en even iets drinken. Daarnaast dient het gebouw straks ook als informatieruimte, vergaderlocatie, startplek van excursies en ontvangst van schoolklassen.

bouwtekening vrijwilligers- en bezoekersruimte schaapskooi Lhee DwingelderveldBron: @Natuurmonumenten

Financiële bijdragen

In 2016 ontving schaapsherder Johan Coeling al een bijdrage van twee sportieve evenementen in het Dwingelderveld. Een deel van de opbrengst van De Run Forest Run en de Green Mountain Tour was bestemd voor de verbouwing van de huidige opslagloods. Ook het Nationaal Park Dwingelderveld draagt financieel bij.

Vrijwilligers gevraagd!

Vind jij het leuk om je passie voor het Dwingelderveld en heideschapen over te brengen op anderen? Ben je graag gastheer/gastvrouw voor passanten, groepen en scholen? Wil je helpen bij activiteiten zoals de lammetjesdag? Vraag informatie of geef je op als vrijwilliger bij Tineke Bouwmeester, coördinator vrijwilligerswerk: t [dot] bouwmeester [at] natuurmonumenten [dot] nl

vrijwilliger laat wol zienFotograaf: © Andries de la Lande CremerBron: Natuurmonumenten

word nu lid