Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

nieuws

Watertoren geopend tijdens Open Monumentendag

Natuurmonumenten opent de deuren van de watertoren in St. Jansklooster tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september. Je kunt de toren beklimmen en genieten van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden. De toren is van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek.

Boeren, burgers en buitenlui

Dit jaar staat het thema Boeren, Burgers en Buitenlui centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen komen aan bod tijdens de excursies, rondleidingen en demonstraties. Natuurmonumenten opent tijdens de Open Monumentendag haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Baken van De Wieden

Bezoek de watertoren in St. Jansklooster en ontdek de verhalen van de toren tijdens de beklimming naar boven.  De watertoren, het baken van De Wieden, is in 2014 een uitkijktoren geworden. In de watertoren voert een spektakel van trappen, in totaal 207 treden,  je door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir geniet je van een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden. Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid aanwezig.

Industrieel erfgoed

BOEI, organisatie tot behoud van industrieel erfgoed, nam de watertoren in 2009 over van Vitens en heeft de buitenkant gerenoveerd. De trap is gerealiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een grote bijdrage van de gemeente Steenwijkerland, Provincie Overijssel en Nationaal Park Weerribben – Wieden.

Kijk hier voor het complete overzicht van de Open Monumentendagen.  

 

word nu lid