natuurgebied

Landgoed Haarzuilens

nieuws

Welk cijfer geef jij landgoed Haarzuilens?

Fotograaf: Martin van Lokven

De boswachters van Natuurmonumenten willen graag weten hoe tevreden jij bent over landgoed Haarzuilens. Jij kunt jouw cijfer en mening binnen 10 minuten doorgeven in de maanden september en oktober. Met de resultaten kunnen de boswachters direct aan de slag om de natuur en recreatie op landgoed Haarzuilens nog verder te verbeteren.

Doe direct mee >

Het invullen van de enquête is anoniem en duurt slechts 10 minuten.

Een optimale natuurbeleving

Hoe mooi en uniek het gebied ook is, de beleving van een bezoeker wordt door veel meer factoren beïnvloed dan alleen een mooi uitzicht. “Denk aan de vindbaarheid en toegankelijkheid van het gebied en de aanwezigheid van routes en bankjes. Zelfs andere recreanten en hun hobby’s hebben invloed op hoe iemand zijn bezoek en dús het gebied beleeft”, vertelt Floor Woortman, boswachter van landgoed Haarzuilens.  Door veel mensen te enquêteren over hun ervaringen hoopt Natuurmonumenten een goed beeld te krijgen wat op het landgoed nog beter kan.

Balans opmaken

De afgelopen jaren is er veel veranderd op landgoed Haarzuilens. Zo zijn er wandel- en fietspaden aangelegd, bankjes geplaatst en is er een waterbeleefpad voor kinderen gekomen. Er kan volop gepicknickt worden en ook de natuur heeft een flinke impuls gekregen. Met de aanleg van Parkbos de Haar en de recente opening van Hoeve Wielrevelt is Natuurmonumenten klaar met alle grote inrichtingsplannen. “Een goed moment om de balans op te maken en te onderzoeken wat er leeft onder onze bezoekers”, aldus boswachter Floor.

Landgoed Haarzuilens

Natuurmonumenten is eigenaar en beheerder van landgoed Haarzuilens. Dit zijn o.a. de weilanden, de akkers, boomgaarden, fiets- en wandelpaden (o.a. waterbeleefpad) en picknickvelden rondom het dorp Haarzuilens en kasteel de Haar.

word nu lid