natuurgebied

Sint-Pietersberg

nieuws

Wie verdient volgens jou de Victor de Stuersprijs

De Victor de Stuersprijs kent een publieksprijs en een vakjuryprijs. De genomineerde met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. De vakjury kiest ook een winnaar. Op vrijdag 8 september, voor het Open Monumentenweekend, worden beiden prijzen uitgereikt.

Top kwaliteit in Maastricht

De Victor de Stuersprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt door de gemeente Maastricht. deze prijs is voor de architect, opdrachtgever of instelling, die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij de instandhouding van het cultureel erfgoed of bij de bevordering van de stedebouwkundige of architectonische kwaliteit in gemeente Maastricht.

De trap en platform genomineerd

De trap op het einde van de Luikerweg, die naar de ENCI groeve gaat is ook genomineerd en daar is Natuurmonumenten trots op! De nieuwe trap met uitkijkplatform werd ontworpen door het Architectenbureau Rademacher & De Vries. Vanaf de Luikerweg is het uitkijkplatform te bereiken vanwaar een 60 meter hoge trap beneden naar de mergelgroeve voert. Op de rustplateaus is te zien uit welke geologische aardlagen de St.-Pietersberg bestaat. Door gebruik te maken van een transparante trap is de ruimtelijkheid en diepte optimaal te ervaren. De trap vormt een belangrijke schakel als verbindingsader in het wandelgebied tussen het plateau van de Sint Pietersberg en het natuurgebied van de groeve.

De Motivatie van de vakjury

Krachtig en herkenbaar vormgegeven concept
Zorgvuldig ingeweven in de bergwand
Ontwerp is inventief, origineel en functioneel
Attractief toeristisch gebruik
Duurzaam gebouwd en toch zorgvuldig gedetailleerd
Aandacht voor de realisatie van alle noodzakelijke voorzieningen zoals informatie,  veiligheid, bewaking etc. op de plaats waar de trap aan de Luikerweg aansluit. In deze voorzieningen is een hufterproof  materiaal gebruikt en het beidt een ge├»ntegreerde educatieve basisinformatie over ontstaan van de groeve

Je kunt hier je stem uitbrengen voor 25 augustus. Alvast bedankt voor het stemmen!

 

word nu lid