Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wegen en padenplan

Natuurmonumenten verbetert de wegen en paden van Nationaal Park Veluwezoom.

Wandelpaden Posbank

Wandelnetwerk Veluwe nog niet af, tijdelijke kaart beschikbaar

In Nationaal Park Veluwezoom wordt het Wandelnetwerk Veluwe aangelegd. Op termijn kun je hier van knooppunt naar knooppunt lopen. Het netwerk is nog in aanleg. We houden je op de hoogte als het netwerk klaar is! Bij het Bezoekerscentrum in Rheden worden tijdelijke kaartjes verstrekt. Vraag ernaar bij de balie.

Wat?

Waarom?

Nationaal Park Veluwezoom is van oudsher een druk bezocht natuurgebied. Om de bezoekers ook in de toekomst goed te kunnen blijven ontvangen, werkt Natuurmonumenten aan verbetering van het stelsel van wegen en paden in het gebied. Doelen zijn:

  • Kwetsbare gebieden of soorten zoveel mogelijk ontzien
  • Waar het kan, aparte paden voor verschillende doelgroepen
  • Duidelijker aangeven wie waar terecht kan

Door de paden slimmer neer te leggen, kunnen de beheerkosten beperkt blijven.

Natuurmonumenten werkt in het Wegen- en padenproject zoveel mogelijk samen met vertegenwoordigers van alle gebruikersgroepen.

Wat merk ik er van?

We pakken het stap voor stap aan. Dat betekent dat we in de overgangsfase op kaart zo goed mogelijk laten zien wat de stand van zaken is. Raadpleeg daarom voor vertrek de meest recente kaart:

Let op

We doen ons best om de kaart zo nauwkeurig mogelijk met de situatie in het gebied overeen te laten komen. Toch kan het gebeuren dat er kleine verschillen ontstaan, hiervoor vragen we begrip. Volg altijd de aanwijzingen in het veld.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
  • (026) 497 91 00
  • [email protected]
  • Verlaat de parkeerplaats bij de gele bebording. De ingang van het bezoekerscentrum bevindt zich direct voorbij de vlaggen.

logo