Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wegen en padenplan

Natuurmonumenten verbetert de wegen en paden van Nationaal Park Veluwezoom.

Wandelpaden Posbank

Wandelnetwerk Veluwe nog niet af!

Her en der verschijnen in Nationaal Park Veluwezoom bordjes van het Wandelnetwerk Veluwe. Op termijn kun je hier van knooppunt naar knooppunt lopen. Het netwerk is op Veluwezoom nog in aanleg en helaas kun je hier in dit gebied nog geen gebruik van maken. We houden je op de hoogte als het netwerk en de bijbehorende kaart gereed zijn!

Opening nieuwe MTB-route 23 november

Wil jij de nieuwe MTB-route in Nationaal Park Veluwezoom uitproberen? Doe dan op zaterdag 23 november a.s. mee aan een toertocht >

Wat?

Waarom?

Nationaal Park Veluwezoom is van oudsher een druk bezocht natuurgebied. Om de bezoekers ook in de toekomst goed te kunnen blijven ontvangen, werkt Natuurmonumenten aan verbetering van het stelsel van wegen en paden in het gebied. Doelen zijn:

  • Kwetsbare gebieden of soorten zoveel mogelijk ontzien
  • Waar het kan, aparte paden voor verschillende doelgroepen
  • Duidelijker aangeven wie waar terecht kan

Door de paden slimmer neer te leggen, kunnen de beheerkosten beperkt blijven.

Natuurmonumenten werkt in het Wegen- en padenproject zoveel mogelijk samen met vertegenwoordigers van alle gebruikersgroepen.

Wat merk ik er van?

We pakken het stap voor stap aan. Dat betekent dat we in de overgangsfase op kaart zo goed mogelijk laten zien wat de stand van zaken is. Raadpleeg daarom voor vertrek de meest recente kaart:

Let op

We doen ons best om de kaart zo nauwkeurig mogelijk met de situatie in het gebied overeen te laten komen. Toch kan het gebeuren dat er kleine verschillen ontstaan, hiervoor vragen we begrip. Volg altijd de aanwijzingen in het veld.

logo