Word lid

Alle beestjes helpen! Thema-avond over insecten

Alle beestjes helpen! Thema-avond over insecten

Waar

Noord-Brabant

  Kosten

  Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

  Nog plekken beschikbaar!

  Activiteit

  Alle beestjes helpen! Thema-avond over insecten

  Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere insecten die zo belangrijk zijn voor de natuur. In amper dertig jaar tijd verdween 76% van alle insecten. Dat alarmerende nieuws kwam eind vorig jaar naar buiten. Voor de Ledencommissie Noord-Brabant van Natuurmonumenten is dit de aanleiding om er een thema-avond over te organiseren. Bevlogen sprekers vertellen over het nut van insecten en de noodzaak om ze te beschermen? Wil je er 13 juni bij zijn? meld je dan snel aan!

  Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Ze verwerken organisch materiaal en zorgen zo voor een gezonde bodem, zodat planten en bomen kunnen groeien. Bijen en vlinders bestuiven bloemen en de meeste insecten zijn onmisbaar als voedsel voor talloze andere soorten dieren. Het verdwijnen van insecten zou rampzalig zijn. Het roer moet dus om, maar hoe dan? Tijdens thema-avond komen deze vragen uitgebreid aan bod.

  De sprekers

  Robert Ketelaar, ecoloog bij Natuurmonumenten, zal in zijn presentatie ingaan op de rol die insecten spelen in het ecosysteem en op de gevolgen van de enorme achteruitgang van insecten voor de natuur. Anthonie Stip van de Vlinderstichting gaat verder in op de rol van bestuivende insecten en hun belang voor de voedselproductie. Ook legt hij uit wat je zelf in je eigen tuin en omgeving kunt doen om de achteruitgang van de insecten tegen te gaan.

  Programma

  18.45 uur: Ontvangst met koffie en thee en bekijken expositie 'Wilde bijen'

  19.30 uur: Welkom en opening

  19.40 uur: Lezing Robert Ketelaar, ecoloog bij Natuurmonumenten

  20.20 uur: Pauze

  20.30 uur: Lezing Anthonie Stip, projectleider bij de Vlinderstichting

  21.15 uur: Afsluiting en gezellig napraten.

   

  Alle beestjes helpen! Thema-avond over insecten

  wo. 13 jun. 2018 - 16:45Nog 3 plekken beschikbaar