Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Themabijeenkomst over klimaatverandering

Themabijeenkomst over klimaatverandering

Waar

Noord-Brabant

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Themabijeenkomst over klimaatverandering

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde brengt allerlei gevolgen met zich mee voor mens en natuur. We zullen vaker te maken krijgen met hittegolven en periodes van droogte en hevige regen. Door de opschuivende temperatuurgrens verdwijnen er soorten in Nederland. Er komen ook nieuwe bij, zoals de kleurrijke bijeneter, maar ook de tijgermug, een verspreider van tropische ziektes. 

De natuur is een belangrijke bondgenoot om de effecten van de klimaatverandering op te vangen. Door natuurgebieden robuuster te maken kunnen planten en dieren zich beter aanpassen aan de veranderingen in het klimaat. Maar we zullen ook anders met ons watergebruik moeten omgaan en ons hele waterstelsel drastisch moeten aanpassen.

Op woensdag 13 november 2019 organiseert de Ledencommissie van Natuurmonumenten een thema-avond over de grote veranderingen die ons, en vooral ook de natuur, te wachten staan. Tijdens deze avond lichten twee sprekers vanuit hun eigen expertise het onderwerp klimaatverandering toe. Ze gaan in op trends, de effecten en oplossingen van het klimaatprobleem met en voor onze natuur.

Programma

18.45 uur            Ontvangst met koffie en thee
19.10 uur            Welkom en opening door Wim Hoogveld (Vz. Ledencie)
19.15 uur            Lezing door Rob Sluijter, senior klimatoloog bij het KNMI
20.00 uur            Pauze
20.15 uur            Lezing door Peter Voorn, ecoloog bij Natuurmonumenten
21.00 uur            Einde en mogelijkheid tot napraten met een drankje

Meld u voor 6 november aan. Er zijn slechts 75 plaatsen beschikbaar.

Adres en bereikbaarheid

Allekante Breda
Houtakkerstraat 15
4837BT Breda

https://www.allekante.nl/

Bus vanaf Breda Centraal station: nummer 4 of 115. Uitstappen bij halte 'Rithsestraat'. Circa 10 minuten lopen.

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo