nieuws

Debatreeks Natuurmonumenten en De Balie over toekomst natuur

Op maandag 26 november gaat bij De Balie in Amsterdam de driedelige debatreeks ‘Goudader Natuur’ van start. De reeks debatten gaat over de waarde en toekomst van natuur in Nederland en is georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Volgens het nieuwe regeerakkoord streeft de huidige regering naar “synergie met andere maatschappelijke belangen zoals waterveiligheid, recreatie, ondernemerschap, gezondheid, energie en klimaat”. De vraag blijft: hoe kunnen we deze doelstelling omzetten naar concreet beleid? Welke kansen bieden verbanden tussen natuur en economie, gezondheid en waterveiligheid?

Lester Brown

Het eerste debat staat in het teken van de economische waarde van natuur voor toerisme en recreatie. Deze middag begint met  een keynote speech van Lester Brown, oprichter van het Earth Policy Institute en het Worldwatch Institute en door The Washington Post uitgeroepen tot ‘one of the world’s most influential thinkers’. Lester Brown is een onvermoeibare denker over en strijder voor een duurzame aarde.

Andere deelnemers aan het eerste debat zijn onder andere Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66), Guido van Woerkom (directeur ANWB) en Thomas Heerkens (directeur Landal Greenparks). 

De thema’s die in de volgende afleveringen aan bod komen zijn gezondheid & welzijn (18 december) en waterbeheer (29 januari).

Praktische info

De Balie, 26 november, aanvang 15:30 uur

Toegang: € 12,50 / € 10,- met standaard korting / € 7,50 voor leden Natuurmonumenten (bij actiecode invullen : natuurmonumenten)

Meer informatie en kaarten bestellen op deze webpagina van De Balie

De serie Goudader Natuur is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Dagblad Trouw is mediapartner van de debatreeks.
 

word nu lid