nieuws

Nederlandse artiesten maken CD over Natuur

Vijftien Nederlandse artiesten hebben voor Natuurmonumenten een muzikale bijdrage geleverd aan de CD ‘Mijn natuur’. De nummers gaan over de betekenis die de natuur voor de artiesten heeft. Daarmee vragen zij aandacht voor het belang van natuurbescherming in Nederland.

Ricky Koole en Roosbeef

Bestel hier de CD ‘Mijn natuur’

Ook verkrijgbaar in onze bezoekerscentra .

Prijs: € 9,95; ledenprijs € 8,50.

Onder andere Roosbeef, Jeroen van Merwijk, Ricky Koole, Lenny Kuhr en Gerard van Maasakkers hebben meegewerkt aan de CD. Onder supervisie van multi-instrumentalist, singer/songwriter en producer BJ Baartmans ontstond een prachtig muzikaal landschap. Alle tracks zijn niet eerder uitgebracht en de meeste nummers zijn speciaal voor Natuurmonumenten geschreven.

Luister hier naar fragmenten:

Verwondering en fascinatie

Iedereen beleeft de natuur op zijn eigen manier. Dat hoor je terug in de vijftien songs op de CD. Maar hoe verschillend ook, de liefde voor natuur is heel herkenbaar. Boswachter Frans Kapteijns: ‘Muziek en natuur zijn mijn twee grootste passies. De natuur is voor mij een inspiratiebron, maar is dat ook voor veel musici. Deze cd bewijst dat maar weer eens.’

Deelnemende artiesten

Frans Pollux, BJ Baartmans, Eric van Dijsseldonk, André Manuel, Gé Reinders, Beatrice van der Poel, Gerard van Maasakkers, Egbert Meijers, Roosbeef, Lenny Kuhr, Jeroen van Merwijk, Renee van Bavel, Ad van Meurs / The Watchman, Mathijs Leeuwis en Ricky Koole.

word nu lid