persberichten

Natuurmonumenten gaat voor samenwerking natuurorganisaties

Natuurmonumenten is het volledig ermee eens dat moet worden samengewerkt tussen natuurorganisaties. Daar wordt al werk van gemaakt, in het veld bij het beheer van natuur en op het gebied van automatisering. Er zijn afspraken met Staatsbosbeheer en de provinciale landschapsorganisaties om die samenwerking te intensiveren. ,,Daar gaan we komend jaar hard mee aan de slag. We hebben echter geen fusieplannen’’, aldus algemeen directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten in een reactie op uitspraken van ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom.

De uitspraken van de ANWB-voorman ziet hij als een bijdrage aan het debat over de toekomst van het natuurbeheer in Nederland. Dit voorjaar heeft Hans Wijers, voorzitter van Natuurmonumenten, dit debat geopend op het Voorjaarsforum in Amsterdam. Het Voorjaarsforum is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Natuurmonumenten voor mensen werkzaam op het brede terrein van de natuur.

Natuurmonumenten betreurt het verder zeer dat volstrekt uit de lucht gegrepen cijfers worden genoemd over honderden banen die op de tocht staan door het samengaan op regionaal niveau van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Provinciale Landschappen. Ook klopt het genoemde bedrag van 400 miljoen euro niet dat de drie organisaties zouden uitgeven aan overhead. ,,Er werken bij ons bijna 700 mensen die zich samen met ruim 3800 vaste vrijwillligers dag in, dag uit met hart en ziel inzetten voor de natuur’’, aldus Jan Jaap de Graeff.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Heleen Paalvast, persvoorlichter Natuurmonumenten, 06-55825191 of 035-6559971.

word nu lid