Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bushcraften op de Veluwe bij Ermelo

Er even helemaal tussenuit, de natuur in. Zelf je eten verzamelen en eten van je eigen gesneden lepel.
Overleven in de natuur met een zo klein mogelijke voetprint, dat is Bushcraft. Een verzamelnaam voor verschillende overlevingstechnieken.

ree

De wildernis zit in jou

Terug naar de oorsprong, echt even weg van de hectiek van het dagelijks leven. Daar waar vaardigheden en intuïtie tot leven komen en waar onze zintuigen en instincten optimaal benut worden. Je gaat aan de slag met natuurvaardigheden en oude ambachten. Leer hoe je zonder moderne spullen kan overleven in het bos. Eten vinden en bereiden in een aardoven, vuur maken met een vuurboog en je bewustzijn aanpassen op het ritme van het woud. Het bos is meer dan een decor, het is de basis. Stap uit je comfortzone, en leer dat  de natuur je alles kan geven wat er nodig is. De wildernis zit in jou.

Al meer dan 8 jaar werkt de Bosbeweging samen met Natuurmonumenten. Een prachtige samenwerking met als einddoel mensen meer met natuur kennis laten maken en dat met het nodige respect voor alles wat bloeit, groeit en leeft. Het grootste deel van het programma wordt gehouden in de Leuvenumse bossen waar de Bosbeweging te gast is bij Natuurmonumenten op de Noordwest Veluwe. Iets waar we trots op zijn. Voor activiteiten kun je kijken op de website van de Bosbeweging of bekijk de Trailer

logo