Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kaartverkoop NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten van start

17 augustus 2021 | Natuurmonumenten

Genieten van onvergetelijke muziek op schitterende locaties? Koop dan een ticket voor de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. In cultuurhistorische gebouwen spelen topmusici op 8, 9 en 10 oktober prachtige kamermuziek op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk het veelzijdige programma en boek je concert naar keuze.

kamermuziekfestival

Magnifieke muziek op prachtige plekken

In het weekend van 8, 9 en 10 oktober organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds alweer de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Op 20 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten kun je genieten van klassieke of vernieuwende kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten.

Er is keuze uit liefst 70 concerten. Voorafgaand of na afloop kun je vaak mee met een excursie door het gebouw ter plekke of door de natuur rondom. Je kunt de omgeving ook op eigen gelegenheid verkennen.

Bekijk hier de agenda en boek je concert

Samenwerking

Twee goede doelen slaan wederom de handen ineen; Natuurmonumenten opent tijdens het festival de deuren van historische gebouwen, terwijl het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) een podium biedt aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen.

Directeur Natuurbeheer Teo Wams: “Een heel weekeind lang worden onze gebouwen het podium voor gevarieerd muzikaal talent. Onze cultuur komt voort uit het landschap. Op een prachtige manier verbindt de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds onze natuur met cultuur.”

Bijzondere locaties

De optreden vinden plaats op twintig bijzondere locaties, zoals een onbewoond eiland in het Markermeer, in verschillende forten, een munitiekelder, een kluizenaarswoning, een ridderzaal, historische hoeves en schuren en in een waterloop. Het zijn allemaal luisterrijke plekken met een eigen verhaal. Plekken die je met een excursie of na het concert of eigen gelegenheid zelf kunt ontdekken.

Waardevolle instrumenten

Veel deelnemende musici bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het NMF. Het fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten.

“Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF. “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren. De historische locaties zijn bij de kamermuziekconcerten voor zowel de musicus als de luisteraar van enorme toegevoegde waarde.”

Het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten is mede mogelijk gemaakt door:

Sponsors
Natuurmonumenten