regio

Zuid-Limburg

Handen uit de mouwen

Wil je jouw handen uit de mouwen steken voor de natuur? Natuurmonumenten biedt je die mogelijkheid!

Een enthousiaste groep vrijwilligers staat Natuurmonumenten bij in het onderhoud van natuurgebieden in het Mergelland, Zuid-Limburg. Deze groep met mannen en vrouwen, komt één keer per maand bij elkaar. 

Praktische informatie

Wanneer De activiteiten vinden voornamelijk plaats op elke derde donderdag van de maand.
Hoe laat We starten om 10.00 uur en eindigen meestal voor 15.00 uur.
Waar De meeste werkzaamheden vinden plaats in het gehele Zuid-Limburgse Heuvelland. De Sint-Pietersberg bij Maastricht krijgt extra aandacht.
 
Communicatie De uitnodigingen voor de activiteiten worden per e-mail bekend gemaakt. In de zomervakantie worden geen activiteiten gepland.
 

Zin om mee te helpen?

Meld je aan bij boswachter Frenk Janssen. Je bent van harte welkom! 

Frenk is coördinator van het beheer in het Mergelland. 
Je kunt hem bereiken via (045) 528 58 95 of (06) 15 07 31 09,
maar een e-mail sturen kan natuurlijk ook: f [dot] janssen [at] natuurmonumenten [dot] nl 

We maken dan eerst een afspraak om kennis te maken. In dat gesprek leggen we je uit wat het werk inhoudt, hoe we het aanpakken en wat we van elkaar mogen verwachten om onze (beheer)doelen te halen. 

Tal van werkzaamheden

De werkzaamheden variëren van het opschonen van bosranden, het kappen van bomen, beheer van graften en overige landschapselementen, herstel- of verplaatsing van afrasteringen, maaisel harken van zowel natte als droge hooilanden en beheer van cultuurhistorische gebouwen en monumenten.

Inzet vrijwilligers noodzakelijk

Net als zo veel organisaties draait ook Natuurmonumenten voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Wij roepen dan ook iedereen op die lekker in de buitenlucht wil werken. Wij zorgen voor een mooie en nuttige werkdag in een schitterend natuurgebied.

Elke vrijwilliger neemt zijn eigen lunchpakket mee. De gereden kilometers worden vergoed, waarbij zoveel mogelijk wordt gecarpoold. Kortom: samen met andere mensen een paar uur fysiek bezig zijn, genieten van de frisse buitenlucht en vervolgens moe maar voldaan weer naar huis.

 

word nu lid