De Carolinahoeve

Na meer dan 40 jaar krijgt de Carolinahoeve een nieuwe uitbater. Natuurmonumenten knapt de gebouwen op en ook de omgeving krijgt een opfrisbeurt. Tijdens de verbouwing is het restaurant gesloten.

De Carolinahoeve

Restaurant en vakantiewoning blijven

Nu de huidige uitbater van de Carolinahoeve na 40 jaar met pensioen gaat, maakt Natuurmonumenten van de gelegenheid gebruik het restaurant te verbouwen. Hoe het eruit komt te zien en bij wie je straks je hapje en je drankje bestelt, blijft nog even een verrassing. Wat zeker is: het blijft een pleisterplaats voor wandelaars en fietsers die van de natuur genieten. Ook de vakantiewoning blijft bestaan.

Wanneer open?

De planning is nu, dat de Carolinahoeve volgend voorjaar weer open gaat. Via deze pagina blijf je op de hoogte. Kom dus nog eens terug!

De Carolinahoeve in het kort

1765 - Koning Willem IV laat de hoeve in opdracht van zijn vrouw bouwen langs de Koningsweg. De hoeve krijgt de naam van hun dochter, Carolina. Wie zijn paarden verwisselt, kan er aangenaam verpozen.

1851 - De hoeve brandt volledig af en overleeft later nog een grote brand.

1900 - Voor het eerst kunnen gasten bij de Carolinahoeve terecht voor een eenvoudig maal, en niet veel later kunnen ze er ook blijven slapen.

1911 - Vereniging Natuurmonumenten koopt de Carolinahoeve. Vanaf dat moment kunnen fietsers, wandelaars en ruiters terecht.

1973 – De Carolinahoeve wordt gesloten en raakt in verval.

1975 - Mensen die in die tijd beroemd waren, zoals Wim Kan en Simon Carmiggelt, zorgen er mede voor dat  de Carolinahoeve kan blijven bestaan.

1978 - De familie Just de la Paisières runt de Carolinahoeve meer dan 40 jaar met veel toewijding. Het restaurant wordt een geliefde plek voor een pauze in een prachtige omgeving.

2021 - Na een verbouwing is de Carolinahoeve klaar voor de toekomst!

logo