Rotterdam de boer op!

Spectaculair meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. In Rotterdam komt deze droom tot leven dankzij een speciale gift van 5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Natuurmonumenten heeft samen met boeren, ketenpartijen, (online) supermarkten en ondernemers een unieke coalitie gesmeed. Negentien partijen werken hier samen om deze ambitieuze droom waar te maken.

Artist impression Rotterdam-Noord

Onze droom

De stad en het open, weidse platteland zijn onlosmakelijk verbonden. Rotterdammers, boeren en boswachters hebben elkaar gevonden. Lokale, natuurinclusieve producten liggen in de winkelschappen. Het landschap rondom de stad bulkt van de bloemen, wilde bijen, vlinders en vogels. De boer krijgt een eerlijke prijs.

Bekijk onze droomOnze aanpak

Herstel van de natuur

Ons winkelmandje is de meest bepalende factor voor de kwaliteit van landschap en natuur in Nederland. Hoe komt het dat we die verbinding met ons voedsel zo zijn kwijtgeraakt? De biodiversiteit heeft flinke klappen gehad. De maatschappelijke druk op de landbouw is immens en tegelijkertijd mist de boer de waardering vanuit diezelfde maatschappij.

Waarom is dit nodig?

Onze droom: Rotterdam de boer op!

Nationale Postcode Loterij: bedankt!

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zijn de 19 droompartners een stap dichter bij het realiseren van spectaculair meer biodiversiteit op het platteland rondom Rotterdam. We zijn enorm blij dat de Nationale Postcode Loterij met deze genereuze Droomfondsbijdrage dit initiatief zo’n impuls geeft.

Meer informatie

De Droompartners

Het Droomfondsproject ‘Rotterdam de boer op!’ bestaat uit een unieke, onorthodoxe en veelzijdige coalitie van in totaal 19 Droompartners, allemaal daadkrachtige doeners!

Kijk hier hoe ieder bijdraagt vanuit zijn eigen vakgebied.

Logo partners Rotterdam de boer op

Wat kun jij doen?

Doe boodschappen bij de boer. Koop biologisch of On the way to PlanetProof in de supermarkt. Ontdek het boerenland van Midden-Delfland op de fiets of wandelend.

Kijk hier voor tips

Nieuws

logo