Routes

Wandelen

Kom wandelen in de mooiste natuur van Nederland en kies een van de vele wandeltochten en -routes die onze boswachters hebben uitgezet. Je kan de routes selecteren per provincie, daarna selecteer je op lengte en op thema: er zijn speciale rondwandelingen voor kinderen en gezinnen, wandeltochten voor langeafstandslopers, wandelingen waar je van de paden af kunt lopen, routes voor hardlopers en trailrunners en wandelroutes die je met de route app van Natuurmonumenten kunt lopen. Hieronder alvast een selectie van de mogelijkheden.

Bekijk alle wandelroutes in de natuur >>

Wandelen door Nederland met de route app

De unieke route app Natuur Routes biedt een ruime keuze uit wandel- fiets en kanoroutes door heel Nederland. Met onderweg allerlei bijzonderheden in woord en beeld en wonderlijke verhalen van onze boswachters. De app is gratis te downloaden.
>> Download de routeapp

Wandeltochten voor langeafstandslopers

Wie eindeloos wil wandelen door prachtige natuurgebieden en cultuurhistorische landschappen, kan kiezen uit speciale langeafstandsroutes.
>> Bekijk de routes geschikt voor langeafstandlopers

Of ga mee met de Eindeloze Veluwetocht in augustus! 3 dagen wandelen langs de mooiste plekken op de Veluwe en overnachten in de prachtige natuur!
>> Meld je nu aan voor de Eindeloze Veluwetocht

Meerdaagse wandeltochten

Wandel in en rond het Bergherbos over maar liefst 18 heuvels in Montferland! 34 km lang wandelplezier in het zuidoosten van Gelderland.
>> Lees meer over deze meerdaagse wandeltocht

Hardlooproutes

Hardlopen in de natuur heeft iets extra’s. Natuurmonumenten heeft voor hardlopers een aantal mooie hardlooproutes geselecteerd.
>> Bekijk de routes hardlooproutes

Routes voor trailrunning

Trainrunning is rennen door de vrije natuur. Over uitdagende heuvels, door het zand, dwars door weilanden of over hobbelige bospaden.
>> Bekijk de routes voor trailrunning

Midzomernachtloop 

  • In de nacht van 17 op 18 juni 2017
  • routes van 2 tot 42 km
  • op 25 locaties in Nederland
  • deelname alleen of in teamverband
  • steun Nationaal Park Veluwezoom

De mooiste wandelroutes

word nu lid