Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Welkom bij het symposium ‘Onbeperkt Genieten’

De natuur is er voor ons allemaal. Natuur waarin je kunt ontspannen, spelen en genieten. Het is onze droom dat de natuur voor iedereen toegankelijk is. Helaas is dat geen vanzelfsprekendheid. Samen met onze partners brengen wij daar verandering in. Door de ontwikkeling van tien speelnatuurplekken, waar kinderen met en zonder een beperking samen spelen. En door in 40 natuurgebieden routes, faciliteiten en informatievoorziening toegankelijk te maken. Zo wordt de natuur meer toegankelijk, voor jong en oud, en voor mensen met en zonder beperking.

Campagnebeeld zonder drempels

Tijdens het symposium ‘Onbeperkt Genieten’ op 16 oktober, bij ons Bezoekerscentrum Oisterwijk, kijken we met trots terug op wat we hebben kunnen realiseren. Ook willen we vooruitblikken naar kansen die nog voor ons liggen. Met inspirerende sprekers zoals Agnes van den Berg (Bijzonder hoogleraar beleving en waardering natuur en landschap), Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken), Illya Soffer (Directeur Ieder(in)) en Ilse van der Put met kinderen van 'De Speeltuinbende'. De dag zal onder leiding staan van voorzitter Lucille Werner.

U bent van harte welkom op woensdag 16 oktober van 10.00 - 13:00 uur, met aansluitend een lunch.

Programma

(o.l.v. dagvoorzitter Lucille Werner)

09:30 uur    Inloop met koffie en thee
10.30 uur    Opening en welkomstwoord door Marc van den Tweel – Algemeen directeur Natuurmonumenten
10.45 uur    Agnes van den Berg - Bijzonder hoogleraar beleving en waardering natuur en landschap
11.15 uur    Illya Soffer – Directeur Ieder(in)
11.30 uur    Tips and tricks
11.45 uur    Rick Brink – Minister van Gehandicaptenzaken
11.55 uur    In gesprek met Ilse van der Put en De Speeltuinbende
12.05 uur    Speech door Marc van den Tweel – Algemeen directeur Natuurmonumenten
12.25 uur    Intermezzo
12:45 uur    Feestelijke opening

Lucille Werner

Lucille Werner is televisiepresentatrice, programmamaakster en heeft haar eigen stichting: de Lucille Werner Foundation. Deze stichting zet zich in om de beeldvorming van mensen met een handicap op een positieve manier te beïnvloeden.

Lees meer

Agnes van den Berg

Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar de gezondheidseffecten van natuur, zowel bij volwassenen als kinderen.

Lees meer

Illya Soffer

Illya Soffer is directeur van Ieder(in), het landelijke netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Bij Ieder(in) zijn ruim 250 organisaties aangesloten. Vanuit een sterke maatschappelijke - en ook persoonlijke - betrokkenheid werkt ze bij Ieder(in) aan het verbeteren van de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Lees meer

Rick Brink

Rick Brink is in juni 2019 tijdens een liveshow op NPO1 door het publiek verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland.

Lees meer

Ilse van der Put

Ilse van der Put is de Bendeleider van de Speeltuinbende. Samen met kinderen, ouders en iedereen die samen spelen een warm hart toedraagt, zet zij zich in om samen spelen gewoon mogelijk te maken. Speelse ontmoetingen van jonge kinderen met en zonder handicap zijn de basis voor de inclusieve maatschappij.

Lees meer

Marc van den Tweel

Marc van den Tweel (1964) is algemeen directeur van Natuurmonumenten sinds 2013. Verder is hij lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum van Oudheden en voorzitter van de Programmacommissie van Civil Power, het jaarlijkse evenement voor beslissers uit de wereld van het maatschappelijke initiatief, overheid, wetenschap en bedrijfsleven.

Lees meer

Onze partners

Onbeperkt genieten
logo