Doe mee

Collecteren voor de natuur

Collecteweek 2016

Van maandag 15 t/m vrijdag 20 februari 2016 gingen we met zo’n 10.000 collecte-vrijwilligers op pad door heel Nederland. Een prachtige gezamenlijke inspanning waarbij de opbrengst ten goede komt aan de natuur. In de eerste plaats in de vorm van geld, natuurlijk. Maar ook omdat we met zovelen het belang van onze natuur weer even onder de aandacht te brachten van iedereen die zijn portemonnee pakt.

Record collecteopbrengst

Onze collectanten hebben in februari € 710.000 opgehaald tijdens de collecte. Ruim 20% meer dan in 2015! Ruim tienduizend collectanten, wijkcoördinatoren en andere mensen hebben zich hiervoor ingezet. We zijn nu al heel trots op deze record opbrengst die ten goede komt aan de natuur, speciaal daar waar deze kwetsbaar is.

Alle collectanten, wijkcoördinatoren en andere mensen die zich hebben ingezet voor de collecte: hartelijk bedankt!

Op naar de volgen de collecte: van 26 juni t/m 1 juli 2017. Doe je ook mee? Doe je ook mee? 

Waarom collecteren? 

Waarom collecteren voor Natuurmonumenten? Omdat je van de natuur houdt, natuurlijk. Van de bomen en het bos, van het strand en van de heide. Hoe meer mensen voor ons op pad gaan, hoe groter de opbrengst voor de natuur. En dat betekent meer natuur - in de vorm van grotere en robuustere gebieden - en dus meer grutto’s, meer kraanvogels, meer otters, meer vlinders, meer bijen etc.. En het betekent ook meer ruimte voor onszelf. Want ook wij hebben de natuur nodig. Om er tot rust te komen, te wandelen, te sporten, te ademen...

De natuur blijft in ons land onder druk staan. Omdat de steden blijven groeien en de wegen breder worden. Daarom willen we onze gebieden de komende jaren nog verder uitbreiden, aan elkaar verbinden en verstevigen. Een robuuste natuur betekent namelijk dat kwetsbare planten en dieren de ruimte krijgen zich te herstellen.

Natuurmonumenten krijgt met 725.000 leden en donateurs veel voor elkaar, als beweging maar ook als investeerder in de natuur. Alle kleine en grote beetjes helpen ons daarbij. De collecte is winst voor de natuur. Niet alleen omdat je als collectant geld ophaalt, je brengt ook de natuur even tot aan elke voordeur in Nederland.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

Dat kan altijd! Je kunt je aanmelden als collectant of wijkcoördinator. We bouwen onze collecte-organisatie ieder jaar verder uit. Het kan zijn dat we nog niet in jouw buurt of stad collecteren. Toch zijn we blij met iedereen die zich aanmeldt, want we willen natuurlijk bij heel Nederland langs de deur. 

Ja, ik meld mij aan voor de collecte 2017 van 26 juni t/m 1 juli >  

Nienke Burger (8 jaar) uit De Lier
‘Ik ging met mama mee collecteren. Bijna iedereen gaf ons geld. Soms vroeg iemand wat Natuurmonumenten nou eigenlijk deed. Dan zei ik: ze zijn héél goed voor de natuur.’

Carola Martin uit Rotterdam
‘Iedere ochtend als ik naar mijn werk loop, kom ik dezelfde merel tegen. Hij zingt prachtig en uit volle borst. Dat geeft mijn dag altijd weer een duwtje. Ik collecteer voor Natuurmonumenten omdat ik weet dat een grote natuur ook goed is voor mijn kleine stadsnatuur.’ 

Natuurmonumenten is te vinden op het landelijk Collecterooster.

Contact

Heb je nog vragen over de collecte van Natuurmonumenten, neem dan gerust contact op met het collecteteam via:
Email: collecte [at] natuurmonumenten [dot] nl of 035 655 99 11 (ma - vrij 09.00 - 17.00 uur)

word nu lid