Ga direct naar inhoud
Waar we voor staan

Landschap

Nederland slibt langzaam dicht. Onze landschappen en de natuur staan zwaar onder druk door de aanleg van bedrijventerreinen, snelwegen en intensieve landbouw. Als we hier niets aan doen, verliezen we de mooie landschappen en vergezichten die ons land zo speciaal maken.

Wil jij ook dat dit niet verloren gaat? Help dan mee. Kom in actie om het unieke Nederlandse landschap te beschermen. Want dan kunnen we samen blijven genieten van het gevarieerde landschap dat Nederland rijk is.

Fietsen natuur lente

Samen de landschappen beschermen

Jouw hulp is hard nodig! Met jouw stem kunnen we de overheid laten weten dat we het Nederlandse landschap willen behouden. Help mee en teken de petitie. Dan kunnen we samen de landschappen beschermen en vergezichten behouden die ons land zo speciaal maken.

Aanvalsplan

Ons landschap is uniek omdat het zo divers is. Wij willen dat graag zo houden. Helaas ontbreekt het nu aan afspraken over de inrichting van ons landschap. Daarom hebben we een aanvalsplan aangeboden aan de staatssecretaris.

Aanvalsplan voor het Nederlandse Landschap

Tijdreis door het landschap

Benieuwd hoe het landschap bij jou in de buurt is veranderd? Maak dan een tijdreis door de Nederlandse topografie. Het Kadaster heeft 200 jaar aan topografische kaarten online gezet op de website van Topotijdreis. Bekijk hoe jouw woonplaats er vroeger uit zag.

Naar topotijdreis

Streekconferenties

In 2016 bleek dat de bescherming van ons landschap mensen aan het hart gaat. Daarom hebben wij streekconferenties georganiseerd door heel Nederland. Bewoners gingen met elkaar in gesprek over hun landschap. Hieruit volgden mooie initiatieven en projecten. Meer weten over deze conferenties?

Lees meer