Routes

Wandelen

Kom wandelen in de natuur en kies een van de vele mooie wandelroutes die onze boswachters voor u hebben uitgezet. Je kan de routes selecteren per provincie, daarna selecteer je op lengte en op thema: er zijn speciale rondwandelingen voor kinderen en gezinnen, wandeltochten voor lange afstandslopers, wandelingen waar je van de paden af kunt lopen, routes voor hardlopers en trailrunners en wandelroutes die je met de route app van Natuurmonumenten kunt lopen. Hieronder alvast een selectie van de mogelijkheden.

Wandelen met de route app

De unieke route app Natuur Routes biedt een ruime keuze uit wandel- fiets en kanoroutes door heel Nederland. Met onderweg allerlei bijzonderheden in woord en beeld en wonderlijke verhalen van onze boswachters. De app is gratis te downloaden.
>> Download de routeapp

Wandelroutes voor lange afstandslopers

Wie eindeloos wil wandelen door prachtige natuurgebieden en cultuurhistorische landschappen, kan kiezen uit speciale langeafstandsroutes.
>> Bekijk de routes geschikt voor lange afstandlopers

Hardlooproutes

Hardlopen in de natuur heeft iets extra’s. Natuurmonumenten heeft voor hardlopers een aantal mooie hardlooproutes geselecteerd.
>> Bekijk de routes hardlooproutes

Routes voor trailrunning

Trainrunning is rennen door de vrije natuur. Over uitdagende heuvels, door het zand, dwars door weilanden of over hobbelige bospaden.
>> Bekijk de routes voor trailrunning

De mooiste wandelroutes

Handig & Leuk

Dopper waterfles

Een duurzame en handige waterfles.

Wandelschoenen, dames

Prachtige, waterdichte lage wandelschoen

Heuptas

Ideaal tijdens het wandelen en fietsen

Route app

Download nu
word nu lid