Ga direct naar inhoud

Geef jij de natuur een stem?

In 1972 schreef de club van Rome “Grenzen aan de groei”. In dat zelfde jaar startte Natuurmonumenten de campagne “Natuurbehoud is zelfbehoud”. Nu, vijftig jaar later lopen we tegen deze grenzen aan. Alle inspanningen ten spijt, is het helaas niet gelukt om het tij te keren. Ook Natuurmonumenten niet. De biodiversiteit loopt terug, het kleinschalige landschap verschraald en we ervaren de invloeden van de klimaatsverandering. Bij het nemen van belangrijke besluiten is, in de afgelopen 50 jaar, is de natuur onvoldoende meegenomen.

Groene vrijwilliger

We staan aan de vooravond van natuurherstel, stikstofreductie, de verbouwing van het Nederlandse platteland door een Gebiedsgerichte Aanpak (GGA). De stem van de natuur moet aan elke (overleg) tafel luid en duidelijk te horen zijn.

Net als jij, vragen steeds meer mensen zich af: “De natuur kan het niet vragen… Wie wel?!”. Wij willen jou én zoveel mogelijk andere mensen in Nederland de kans geven om de prachtige en unieke natuur een stem te geven. Aan de overlegtafel, in onze gebieden, in jouw buurt en/of in je directe (persoonlijke) omgeving. Wij helpen je de natuur te helpen!

Bezoek onze Tournee Doe mee!

Tijdens dit evenement, in Groningen, maak je op leuke manier kennis met ons werk in de natuur en ontdek je waarom het nodig is om meer stem te geven aan de natuur.

Natuurambassadeurs

Maak kennis met de verschillende rollen die onze natuurambassadeurs vervullen. Ben jij een geboren lobbyist, een participant, een activist of een ondersteuner? Wij hebben een passende rol voor je! Daarnaast leggen we uit wat de Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) is én vertellen meer over de processen die spelen in het betreffende gebied.

Jouw werk als natuurambassadeur

Meer weten? Schrijf je in voor het online webinar speciaal voor natuurambassadeurs in Groningen

Groene flex vrijwilligers

Onze groene vrijwilligers spelen al jaren een zeer belangrijke en constante rol bij het werk in de gebieden. Vanaf dit jaar voegen we een nieuwe vorm toe: flexibele en afgebakende klussen in de natuur  die door één of meerdere vrijwilligers tegelijk kunnen worden opgepakt. De klus is helder beschreven én wij verzorgen de materialen. Jullie bepalen zelf wanneer het wordt opgepakt. Na de Tournee kan je direct aan de slag!

Jouw werk als groene (flexibele) vrijwilliger

Flexibel aan het werk in de natuur? Schrijf je in voor onze Tournee in Groningen

Publieksboswachters

Vind je het leuk om verhalen vertellen en maak je graag contact met mensen? Ga dan bij ons aan de slag als publieksboswachter en zorg voor een onvergetelijke natuurbeleving bij onze bezoekers! Wij zorgen voor de juiste kennis, inspiratie én de juiste contacten.

Jouw werk als publieksboswachter

Zin om onze bezoekers nog beter wegwijs te maken in de natuur? Schrijf je in voor  onze Tournee in Groningen