Ga direct naar inhoud

vacaturetekst focusgroep

vacaturetekst focusgroep

focusgroep

Bij Natuurmonumenten werken we samen met zo’n 7000 vrijwillige collega’s. De inzet van deze collega’s is ontzettend waardevol en hierdoor kunnen we als vereniging veel meer doen voor de natuur. Meer (vrijwillige) collega’s die meekijken en checken vanuit verschillende invalshoeken, dat houdt ons als vereniging scherp en het helpt om keuzes en afwegingen zorgvuldig te maken om vervolgens het vrijwilligerswerk binnen Natuurmonumenten beter te organiseren en faciliteren. 

Zo vormen we de komende periode een focusgroep met een divers en brede afvaardiging vanuit de vereniging die ons kan helpen aan input, toetsing en feedback op het thema vrijwilligerswerk binnen Natuurmonumenten. Op deze manier zorgen we voor een sterke onderlinge verbinding en samenwerking tussen lokaal en centraal, dat de input vanuit de vrijwillige collega’s is geborgd, draagvlak voor het vrijwilligerswerk wordt vergroot en dat er een toetsing plaatsvindt met de praktijk. 

Wat vragen we? 

De gevraagde inzet binnen de Focusgroep Vrijwilligerswerk zal flexibel zijn en variëren. Deze zal grofweg bestaan uit een maandelijkse vraag per mail tot meedenken dan wel input geven op een bepaald thema of onderwerp. Daarmee zal de inzet beperkt tijd in beslag nemen en de vraag die wordt gesteld is concreet. 

De inzet binnen de focusgroep in het algemeen betreft: 

- een aantal vrijwillige collega’s die met regelmaat met ons willen meedenken op bepaalde thema’s 
- of waar we bepaalde zaken/eindproducten tegenaan kunnen houden ter toetsing. 

We gaan in eerste instantie deze samenwerking voor een jaar aan en sluiten af met een evaluatie. We gaan ervan uit dat er in dit jaar voldoende ruimte is om input en feedback te geven. Mocht dat toch niet zo zijn dan nemen we dit mee in de evaluatie.

Hoe gaan we te werk?  

  • De vraag zal altijd in eerste instantie per mail (vanuit [email protected]) worden uitgezet en ook de antwoorden gaan per mail. 
  • In het verzoek noteren we een reactietermijn of agendaverzoek, zodat we het concreet houden en de vaart er in kunnen houden. 
  • Mocht het qua werkdruk of agenda e.d. even niet uitkomen om te reageren, geen stress! Voel je in dat geval natuurlijk niet verplicht om inhoudelijk te reageren, een reactie dat het deze keer niet past is fijn. 
  • Eén keer per jaar organiseren we een online overleg van een uur, waarin we een gesprek met elkaar kunnen voeren over een groter thema en tevens de werking van de focusgroep kunnen evalueren. Eventueel zouden we dit moment, afhankelijk van de wens, ook fysiek of hybride kunnen organiseren. 
  • De ideale samenstelling van de focusgroep is met een vertegenwoordiging van elke beheereenheid en bezoekerscentrum. Mochten er uit één locatie meerdere reacties komen, zullen we het gesprek met elkaar aangaan om tot de uiteindelijke samenstelling te komen. 

Denk je met ons mee? 

Daarmee help je ons en heb je invloed op facilitering en organisatie van het vrijwilligerswerk binnen Natuurmonumenten. Aanmelden kan via een mail aan HR Experts vrijwilligerswerk Marlene en Amy via [email protected]. Wil je eerst even bellen of meer informatie, dat kan uiteraard! Onze telefoonnummers zijn: 06-17087965 (Marlene) en 06-23602817 (Amy). Wij kijken uit naar je reactie! Je ontvangt van ons een ontvangstbevestiging. Eind juni worden alle reacties geïnventariseerd en daarna ontvang je weer bericht.