Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledencommissie Gelderland

De ledencommissie Gelderland is de spreekbuis voor de circa 79.000 Gelderse leden. In de ledenraad vergadering denken en stemmen de leden van de LC mee over het beleid van Natuurmonumenten. Daarnaast is er een maandelijkse vergadering waarbij ook vertegenwoordigers van Natuurmonumenten aanwezig zijn.

Ledencommissie Gelderland

De ledencommissie Gelderland is de spreekbuis voor de circa 79.000 Gelderse leden. In de ledenraad vergadering denken en stemmen de leden van de LC mee over het beleid van Natuurmonumenten. Daarnaast is er een maandelijkse vergadering waarbij ook vertegenwoordigers van Natuurmonumenten aanwezig zijn.

Hebt u als Gelders lid een bepaalde mening over het werk, het beleid of de gebieden van Natuurmonumenten? Zoek dan contact met ons en stuur een e-mail naar: [email protected]

De ledencommissie zoekt ook zelf contact met de Gelderse leden. Hiervoor organiseert ze ledenbijeenkomsten, discussieavonden, lezingen en thema-excursies. Deze worden aangekondigd in het blad Puur Natuur en natuurlijk op deze webpagina.

Ledendag LC Gelderland 29 juni

De jaarlijkse ledendag van de provincie Gelderland 2019 stond in het teken van de invloed van recreatie op natuurwaarden. We hadden de eer om Rogier Pouwels van “Wageningen Environmental Research” in ons midden te hebben die onlangs een thesis heeft geschreven over dit onderwerp en over enkele weken hoopt te promoveren op dit onderwerp. Rogier heeft een presentatie gegeven waarin hij het verband liet zien tussen aantallen bezoekers en broedsucces van enkele Natura2000 doelsoorten zoals Boomleeuwerik, Roodborsttapuit en Nachtzwaluw. In een computersimulatie van een natuurgebied is het mogelijk om aan de hand van een aantal parameters zoals parkeervoorzieningen, gedrag van bezoekers en padenplan een voorspelling te doen van het broedsucces van bijzondere vogelsoorten. Pouwels stelt een aanpak voor waarbij alle steakholders betrokken worden ten einde patstellingen te voorkomen. Kijk hier voor meer informatie.

De dag is afgesloten met een excursie onder leiding van Lenie Bregman en Jan Potkamp langs de stuwwallen van Nationaal Park Veluwezoom, waar het onderwerp zonering en herinrichting van het padenplan actueel is.

Jaarverslag 2018

Wilt u meer weten over het werk van ledencommissie Gelderland? Lees hier het jaaroverzicht 2018.

Permanente contactgroepen

Natuurmonumenten heeft in Gelderland een aantal beheereenheden. Bij deze beheereenheden zijn zogenoemde permanente contactgroepen (PCG) actief: De Graafschap, Montferland, Veluwe, Veluwezoom, IJsselvallei en Winterswijk.

Ledencommissie in beeld

Hieronder kunt u in het kort kennismaken met de leden de ledencommissie Gelderland. Hebt u als Gelders lid een bepaalde mening over het werk, het beleid of de gebieden van Natuurmonumenten? Zoek dan contact met ons en stuur een e-mail naar: [email protected].

Leden

Op dit moment bestaat de LC Gelderland uit de volgende leden:

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
  • (026) 497 91 00
  • [email protected]
  • Verlaat de parkeerplaats bij de gele bebording. De ingang van het bezoekerscentrum bevindt zich direct voorbij de vlaggen.

logo