Word vrijwilliger

Vrijwilliger natuurbeheer

Van hunebed tot es en van bos tot beekdal; het Norger Esdorpenlandschap biedt het allemaal. Natuurmonumenten beheert hier een deel van de bossen, beekdalen en een aantal landbouw-percelen. De boswachters van Natuurmonumenten zijn hier op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb je zin om ons te helpen met het onderhoud van dit gebied en lijkt het je leuk om met anderen samen te werken, buiten in de vrije natuur? Heb je daarnaast regelmatig een dag per week vrij om te investeren in uitdagende werkzaamheden? Dan is wellicht het werken bij de Natuurmonumenten een leuke invulling

Vrijwilliger natuurbeheer
Dagdeel per week
Norger Esdorpenlandschap, Norg/Veenhuizen

Wat houdt de functie in?

Het uitvoeren van natuurbeheer in een groep van zes tot acht personen, die grotendeels zelfstandig aan de slag gaan. Iedere groep heeft een gedeelte van het gebied 'geadopteerd'. Op een vast dagdeel in de week gaat de groep daar aan het werk.

De werkzaamheden bestaan uit: het vrijhouden van wandelpaden, jonge boompjes (opslag) van de heide verwijderen, houtwallen en houtsingels snoeien en takken verzamelen. We gebruiken lichte gereedschappen als steekschop, takkenschaar en stokzaag. Daarnaast bieden we eventueel de mogelijkheid om door te groeien naar gebruik van bosmaaier en motorkettingzaag voor het zwaardere werk.

Wie zoeken wij?

Mensen die graag samen in een groep buiten aan de slag gaan met allerhande klussen.

  • Een normale lichamelijke conditie hebben.
  • graag in de vrije natuur zijn.
  • de natuur een handje willen helpen

Speciale kennis, conditie en spierballen zijn niet vereist, die krijg je vanzelf! Het liefst woon je niet verder dan 25 km van Norg (dit i.v.m. beperking van het autoverkeer en de geboden mogelijkheid voor reiskostenvergoeding).

Wat bieden wij?

  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak.
  • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk.
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer.
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten en speciale aanbiedingen voor vrijwilligers.

Informatie en sollicitatie

Iets voor jou? neem dan contact op met Marten Pothof beheereenheid Noordenveld, email m.pothof@natuurmonumenten.nl
word nu lid