Ga direct naar inhoud

Gezocht: Wolvrijwilligers op Belevenisboerderij Schieveen

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn, ben jij gastvrij en vind je het leuk om jong en oud te vertellen over het oude ambacht van wol bewerken? Dan zoeken we jou in de wolwerkplaats op Belevenisboerderij Schieveen!

Achter het spinnenwiel wolvrijwilligers Belevenisboerderij Schieveen

Spoelen, spinnen, wassen en verven. Wol bewerken is een … zeer bewerkelijk proces! Het is een oud ambacht, wat we graag in leven willen houden. Zo kan iedereen zien wat er allemaal mogelijk is met dit natuurproduct. In de boerderijwinkel is er een scala aan producten te zien welke door de vrijwilligers worden geproduceerd.

Wat houdt de functie in?

Na een inwerkperiode op woensdagen, sta je als wolvrijwilliger op de Belevenisboerderij in de wolwerkplaats. Je vertelt over dit prachtige oude ambacht én vindt het leuk om de wol te bewerken volgens de instructies. Dit doe je samen met een aantal andere wolvrijwilligers.

Tijdsbesteding

Indien mogelijk 1 keer per week. De wolwerkplaats is momenteel geopend op woensdag en we willen ook graag op zaterdag open. Daarom zoeken we nu voornamelijk bezetting voor de zaterdagen.

Je staat altijd met iemand samen. Ook kun je gevraagd worden om mee te werken tijdens het bewerken van de wol en het begeleiden van de (nieuw op te zetten) workshops. 

Wie ben jij?

Je vindt het leuk om met bezoekers te kletsen en om kinderen en volwassenen meer te vertellen over wol. Je kan goed samenwerken met de huidige groep vrijwilligers. Ook vind je het niet erg om het geldende ‘recept’ te volgen voor het bewerken van de wol. 

Wolwerkplaats Belevenisboerderij Schieveen

Niet veel ervaring, maar wel motivatie?

Heb je nog niet veel ervaring met het bewerken van wol, maar zou je het graag willen leren? Geen probleem! Kom gewoon 3 maanden proefdraaien. De ervaren groep wolvrijwilligers leggen het graag aan je uit.

Wat krijg je ervoor terug?

  • een gezellig team en een vast contactpersoon
  • tijdens de inwerkperiode leer je met wol werken, daarnaast heb je toegang tot online training en kennisdeling
  • reiskostenvergoeding tot 25km (enkele reis)
  • een vrijwilligerspas met leuke voordelen
  • een inkijkje te geven binnen één van de grootste ‘groene’ organisatie van Nederland
  • de vrijheid om zelf te bepalen hoe vaak je beschikbaar bent, het liefst 1 keer per week.

Meer informatie? Kop koffie?

Neem contact op met Natascha Hokke, boswachter Communicatie & Beleven bij Natuurmonumenten in beheereenheid Rotterdam en Nieuwkoop via [email protected].

Ontdek het boerenleven op Belevenisboerderij Schieveen

Belevenisboerderij Schieveen (Oude Bovendijk 220, Rotterdam) is een Rotterdamse schapenboerderij waar kinderen leren hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Je kunt hier lammetjes en geiten aaien, ravotten in Speelnatuur van OERRR of de boerderijdieren voeren.

Belevenisboerderij Schieveen is een samenwerking tussen stadsherder Oosthoek, Natuurmonumenten en Gemeente Rotterdam. Op het Rotterdams platteland werken de boswachters van Natuurmonumenten samen met de boeren om de oer-Hollandse weidevogels zoals de grutto te beschermen.

Benieuwd naar de Belevenisboerderij? Kijk hier voor meer informatie!